Hoppa till sidans innehåll

Inför: Västanfors IF - Falu BS

06 DEC 2014 08:24
Snart är det dag för match borta mot Västanfors IF. Redaktionen har rykande färsk uppdatering om läget.
  • Skapad: 06 DEC 2014 08:24

Västanfors IF är även de nykomlingar i norra Allsvenskan, men detta på ett lite märkligare sätt än det vanliga. Efter att GAIS tackat nej till sin plats i Elitserien skulle det flyttas lag underifrån och när det stod klart att Tillberga skulle få platsen i Elitserien fanns det en vakant plats i vår serie. Mer än 10 lag fick frågan och tackade nej innan slutligen Västanfors tackade ja!

I det läget hade Falu BS i stort sätt sin trupp klar och försäsongen var igång så Västanfors har gjort ett fantastiskt arbete med sin trupp! Man hittade en kompetent tränare i Alexander Zinkevitch som har tränat ett antal lag samt spelat i Elitserien med Édsbyn. Spetsigaste nyförvärvet hittade man i Johan Andersson, som kom från en skadedrabbad säsongen i Sirius. Lagomt till denna match får man även låna Jesper Nywertz som tillhör Tillberga men som behöver komma igång efter skada.

Västanfors har öppnat serien på ett strålande utifrån deras förutsättningar med en färsk poäng borta mot Tellus i onsdags, vilket imponerar stort. Förutom denna poäng har man vunnit borta i premiären mot Rättvik och vunnit hemma mot Gustavsberg. Det om våra motståndare idag.

Redaktionen ringde på morgonen upp tränaren Johan Hedberg för att få en dagsfärsk status inför matchen.

-"Läget i laget är bra! Vi har återhämtat oss efter förra veckans kompakta matchschema där vi tryckte på riktigt bra under träningen i torsdags. Vi har haft lite förkylningar i början av veckan men nu har alla utom Axel Jansson kommit tillbaka, vilket medför att Henrik Knutsson går in på hans position istället"

Västanfors har gjort många bra resultat i inledningen, hur ska ni besegra dem?

-"De har gjort det bra resultatmässigt och spelmäsigt, men utan att vi har mött dem så har vi en bra bild hur de agerar och hur hårt de jobbar tillsammans, som förövrigt alla lag i Allsvenskan verkar ha anammat. Men utan att säga för mycket så vet vi att vi besitter nycklar för att lösa upp detta så jag hoppas att vi tillsammans använder dessa idag."

Som serieledare måste man få lite respekt med sig?

-"Är vi!? Skämt å sido, vi ligger där i toppen men det är bara ett kvitto på att vi följer den plan vi lagt, men det kan svänga snabbt. Om det sedan ger respekt till motståndarna så är det väl bra, men den här serien är så jämn och kommer att vara det så jag tror inte det påverkar. Alla tror att de kan så alla matcher, vilket kommer att ge oss en häftig säsong med blandade resultat. Det visade ju Västanfors ju senast mot Tellus!".

Med detta återstår bara ett stort Lycka Till i dagensmatch! Som man lättast följer på www.elitrapport.se

Skribent: Redaktionen

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info