Hoppa till sidans innehåll

Katrineholm VBS - Falu BS 3-6

15 DEC 2014 08:07
Så var Katrineholms nolla i förlustkolumnen bruten efter hemmamatchen i lördags mot Falu BS. Killarna var ofina nog och tog med sig båda poängen och hela festen (som aldrig riktigt blev den fest som önskats) in i bussen.
  • Uppdaterad: 07 JAN 2015 11:35

Det var ett målvedvetet lag som klev ur bussen när den anlände klassiska Backavallen i Katrineholm under lördagen. Eftersom ingen i redaktionen tyvärr var på plats under lördagen så bestämde vi ett möte med de båda tränarna under söndagen där de fick beskriva dagen.

-"Det var en härlig känsla hela vägen ner och som fortsatte under uppvärmningen", börjar Johan Kruse. "Men man vet sällan i förväg hur den känslan stämmer innan en match, men just den här gången visade sig den stämma bra"

-"Jag tycker vi inleder matchen väldigt piggt och är inledningsvis ganska högt upp på Katrineholm men desto längre halvleken lider så hamnar vi väl mer i de positioner som vi pratat om innan matchen", menade Johan Hedberg.

Falu BS öppnade även målskyttet på en hörna av Joakim Hedberg i den 10:e minuten men killarna hann knappt jubla klart innan KVBS hade kvitterat.

-"Det är väl egentligen enda gången som vi inte gör det vi ska i försvarsspelet, för vi tillåter honom åka slalom genom hela laget och sedan avslutar genom att sprätta upp den i nättaket", kommenterar Hedberg målet.

Ca. en minuter efter det målet tar sig Michael Pettersson ner på kortlinjen och sedan in i straffområdet där motståndarna endast kan stoppa Micke på ett ojust sätt och domarna blåser för straff. Mr. 100% från straffpunkten kliver fram, alltså Jesper Jakobsson, och drar bollen högt över.

-"Det kändes inte som det spelade någon roll, vi var inställda på att jobba i 90 minuter och sen skulle vi räkna ihop vad det blev. Andra matcher kan ju en snabb kvittering och missad straff betyda mycket, men inte den här kvällen", berättar Kruse.

På detta ska det tilläggas att KVBS 6 minuter senare smäller upp sin straff och hemmalaget har vänt underläget till ledning. Men denna gång är det BS tur att vända på det pyskologiska läget när de 2 minuter senare kvitterar till 2-2 genom en hörnretur. William Liw gör målet och då är exakt halva den första halvleken spelad.

Hemmalaget driver nu spelet men båda tränarna tycker att BS försöker själv så gott det går i det offensiva spelet.

-"Tycker den matchbilden är ganska självklar när man möter seriefavoriterna på bortaplan", säger Hedberg.

Men även om Katrineholm har mycket boll har de väldigt svårt att komma till riktigt klara lägen och det är nästan så att BS sticker emellan med farligare chanser. Just detta händer i 37:e minuten när BS trillar boll på offensiv planhalva, där slutligen David Forsell frispelar Micke som får en spelare jagandes i ryggen. När hann drar målvakten blir han fälld men under sin luftfärd hinner han peta in bollen i tomt mål och halvtidsresultatet skrivs till 2-3.

-"Det var inte mycket att säga mer än att vi skapat oss en fin plattform i matchen som vi skulle fortsätta bygga på", berättar Kruse om vad som sas i halvtid. "Vi kände att vi hade ett riktigt bra läge inför andra halvlek"

Det läget blev inte sämre, för domaren Mikael Karlsson hann knappt blåsa igång halvleken innan Liw satt en hörnvariant.

-"Nu var stressen total i Katrineholm! De hade förmodligen pratat om att ändra något och så åker de på ett tidigt mål", skiner Hedberg upp och fortsätter. "De börjar slarva med bollen och vi har faktiskt några bra lägen att punktera matchen redan då."

Istället för mål på något misstag så gör man det på ett fint lyft som friställer Forsell och han gör inget misstag, även fast han får åka själv i 20-30 meter och fundera på ett och annat.

Efter 60 minuter åker BS på en utvisning och då väntar man sig en anstormning från hemmalaget.

-"Visst de skapar väldigt många hörnor men det är fortfarande inte några riktigt klara chanser", tycker Kruse och fortsätter. "Jag tycker att vi har fått matchen dit vill ville, men visst blir det väl lite mer nerver när de väl spräcker sin hörnnolla"

För i den 74:e minuten får Mårten Andersson in ett hörnmål och reducerar där med till 3-5, men något mer mål blir det inte för Katrineholm denna kväll.

-"Under sista kvarten får de fram bättre lägen men då har vi en målvakt i Patrick som ville visa att han även ville bidra för att få med poäng hem", säger Hedberg.

Forsell kan i den 89:e minuten sedan faställa slutresultatet till 3-6, där Jesper dukar upp bordet för Forsell som åter bara behöver peta in bollen och sedan är resten en transportsträcka till domare Karlssons signal.

BS lyckades med det ingen annan klarat hittills i serien, nämligen besegra Katríneholm.

-"Fantastiskt kul att få ett bevis på att vi är så bra som vi tror att vi kan vara. Inte vår offensivt bäst spelade match men defensivt var nästintill prickfri. Sedan sätter vi de lägen vi får vilket visar klass på de spelare som vi har framåt", summerar Hedberg.

BS kliver därmed upp i toppen, vem hade trott det innan serien drog igång!?

Nästa helg möter BS ett annat "noll-lag" på borta plan, nämligen Haparanda.

-"Nu ska vi njuta av detta så börjar vi sikta framåt under veckan", avslutar Kruse.

Skribent: Redaktionen

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info