Hoppa till sidans innehåll

Ljusdal - Falu BS 6-1

23 SEP 2014 12:51
Efter de inledande 10 minuterna så hade Ljusdal en ledning med 3 bollar och en oro infann sig att matchen skulle rinna iväg fullständigt. Men killarna täppte till bakåt och resterna mål fördelades bättre under resterande tid.
  • Skapad: 23 SEP 2014 12:51

När domaren Ulrik Bergman blåste igång matchen var det många av de blåklädda som inte riktigt var vaken, för Ljusdal hade bestämt sig för att sätta full fart och ville visa sin klass. Det gjorde att en osäkerthet infann sig hos spelarna vilket ledde till att våra motståndare gjorde 3 mål på 10 minuter, merparten p.g.a. slarv som uppkom av stressen.

Efter denna inledning började vi ändå hitta in i positionerna samtidigt som Ljusdal kanske kände sig bekväma för under de resterande 35 minuterna så jämnar spelet ut sig och vi får framförallt ihop samarbetet i defensiven. Vi lyckas även ta oss upp i planen för några chanser till bra avslut men i sanningens namn så ska man väl säga att de är lätträknade.

-"Efter den inledning vi fick blir vi osäkra men vi jobbar oss in i matchen vilket är posistiv", kommenterar Johan Hedberg efter matchen. "Visst är det som du säger att vi inte skapar jätte mycket framåt men det är ändå ett Elitserielag vi möter. Vi får ju ändå stopp på dem och när Ljusdal inte vill trycka på så blir det ändå en jämn halvlek där spelet mest befinner sig på mittplan".

Reslutatet är 3-0 i halvtid vilket ändå känns positivt.

Den andra halvleken inleder även den med ett relativit tidigt mål, men till skillnad från den första så tar killarna tag i spelet och får chansen att bygga ett eget spel när Ljusdal bestämmer sig för att gå ner i tempo och intensitet.

-"Vi får igång nått som man ändå kan definera som ett bollhåll och vi skapar lite mer framåt", menar Johan Krusé. "Målet vi gör i mitten på halvleken är en uppstart från egenplanhalva där vi lyckas rulla upp Ljusdal och där Henrik Knutsson kan trycka in returen efter Michael Petterssons avslut, ett riktigt fint mål"

Visst, Ljusdal kommer inte upp i någon nivå och det bevisar man väl efter sin timeout där man ändå höjer farten igen, men man kan ändå inte bortse att vi måste göra nått bra eftersom man inte lyckas skapa mer än vad man gör. Killarna har verkligen fått ihop det defensiva spelet vilket även har varit deras mål under de första träningsmatcherna. Nu ska man, enligt Johan x 2, lägga mer fokus för att ta sig upp i banan och där utveckla det egna spelet.

Nu väntar nästan två veckor spelvila, där spelarena kommer få chansen att återhämta sig från skador och sjukdomar, innan Rättvik står för motståndet i en ny trämningsmatch och efter det rullar Leksands Sparbank Cup i Rättvik igång.

 

Ljusdal - Falu BS 6-1 (3-0)

Målskytt: Henrik Knutsson

Skribent: Redaktionen

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info