Hoppa till sidans innehåll

Örebro SK - Falu BS 3-6

14 FEB 2015 23:39
Efter en jämn första halvlek gasade Falu BS till slut iväg och tog 2 nya poäng i årets upplaga av den norra Allsvenskan. Med en omgång kvar ligger Falu BS fortsatt kvar på en kvalplats till elitserien, imponerande!
  • Uppdaterad: 24 FEB 2015 08:13

Första halvlek ser i från ett elitrapport-perspektiv ut att vara helt jämn där båda lagen får varsin straff, vilket ger 1-1 i mål. Inte mycket att säga men där vi i redaktionen hade hoppats på en ledning inför andra halvan av matchen.

Vi frågar tränaren Johan Hedberg vad han tyckte om denna första halva.

-"Nja, vi gör en hyfsad första halvlek men jag hade nog förväntat mig att vi skulle vara mer på tå, allerta. Istället för att köra på fullt ut tycker jag vi är lite försiktiga och då blir vi lite lättlästa och vår tajming synkar inte fullt ut."

-"Precis, men vi börjar bra och slutar bättre kan man säga. Vi kanske inte äger matchen på det sätt vi hade önskat men vi har några fina anfall där vi rör om bra i grytan för ÖSK. Hade vi fått till lite mer av det spelet hade det kunnat resultera i något mer mål för oss." säger tränaren Johan Kruse.

Andra halvlek hinner knappt börja förrän Falu BS tar ledningen med 2-1. Skönt "pling" på elitrapport men i den 56:e minuten kvitterar återigen Örebro, vilket dock inte står sig längre än 1,5 minut, sedan är Falu BS åter igen i ledning, 2-3.

Nu dröjer det fram till minut 74 innan det faller något mer mål och tyvärr är det en kvittering från Örebro. Nu är det spännande, orkar Falu BS gå ifrån igen?

Javisst, 2 minuter senare står det 4-3 till Falu BS och efter ytterligar 2 har man gått ifrån till 5-3 med knappt 15 minuter kvar av matchen. Nu har Falu BS ett klart övertag i matchen och 6-3 kommer i minut 86, vilket blir slutresultatet.

Säker seger, vi gissar ni sitter och myser i bussen nu?

-"Ja, vi myser och är glada att vi kunde göra en bättre andra halvlek och på så vis vinna matchen. Vi lägger ner mer kraft i det vi gör och då orkar inte ÖSK med oss längre och vi kan gå ifrån. Det är inte på något sätt en av våra bästa matcher men med tanke på all frånvaro vi haft senaste veckan är det mycket strongt av grabbarna att knyta ihop påsen och se till att vi är med på kvaltåget." säger tränaren Johan Kruse.

-"Vi har haft mycket sjukdomar senaste tiden men nu, peppar peppar, har det börjat ljusna och nu ska vi träna på bra denna vecka för att komma fulladdade till matchen mot UNIK på lördag." säger tränaren Johan Hedberg.

Vinsten idag innebär att Falu BS behåller 2:a platsen, 1 poäng före Tellus vilka slog ut UNIK från kvalracet genom sin 2-4 seger. Kampen om kvalplatsen fortsätter alltså nästa helg mellan Falu BS och Tellus, där Falu BS alltså möter UNIK på bortaplan medans Tellus tar sig an HT Bandy på hemmaplan.

Man kan inte klaga på spänningen inför slutomgången?

-"Verkligen inte. Det är läckert att en serie lever så länge som den har gjort denna säsong och nu kommer sista omgången avgöra vilket lag som följer med Katrineholm till elitseriekvalet. Det har varite en jämn serie och visst är det kanske så att Köping och Skutskär blev avsågade i botten relativt snabbt men det var helt öppet om streckplaceringarna ända fram till omg 18-20. Vilken härlig match vi spelat till oss nu på lördag, en avgörande semifinal kan man likna det vid. Vinst och vi går in i en skön finalserie!" säger Johan Kruse.

Men om det nu varit så jämnt i er serie, vilket också verkar fallet med årets elitserie, vad handlar då bandyförbundets senaste serieindelningsförslag om?

-"Usch, jag vill knappt prata om det. Jag är uppriktigt orolig för det förslag som presenterats. Jag har försökt förstå vad man önskar uppnå men det ända jag kommer fram till är att några lag önskar öka sin omsättning genom att få spela fler matcher och då helst mot bättre lag än vad som erbjuds idag. Jag menar att det är fel steg i dagsläget, vad vi behöver satsa på är att fortsätta jobba för att bredda vår sport och få fler lag och spelare att bli bättre, inte tvärtom. Vi måste våga låta fler vara med om vi vill att sporten ska växa och hålla sig levande. Tänk om klassiska lag som Västanfors, Örebro och Rättvik skulle flyttas ner till div 1, det skulle betyda en långsam död för dessa lag, där två av dessa dessutom ståtar med bandyhall. Nej, jag hoppas verkligen att detta förslag inte röstas igenom utan att vi istället för att utestänga levande bandyföreningar bjuder in dessa till fortsatt utveckling. Förlåt att det blev långrandigt men denna fråga bjöd tyvärr in till detta." säger Johan Kruse.

Redaktionen kollade upp och i stort är föreningens syn på bandyförbundets förslag likvärding med den Johan Kruse här beskriver. Vi får återkomma till denna heta potatis lite längre fram på året.

Nu ser vi fram emot den avgörande matchen mot UNIK på lördag. Kanske får vi till en supporterbuss då? Håll utkick här och på vår facebooksida.

 

 

Skribent: Redaktionen

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info