Hoppa till sidans innehåll
Foto: Privat Jesper m pokal i Ryssland

Rysslandsproffs till Falu BS

06 MAJ 2016 09:52
Bara dagar före Falu BS officiella säsongsstart har Falu BS och förre rysslandsproffset Jesper Hvornum (31) kommit överens om ett 1+1 kontrakt. Jesper, som innan spel i det ryska ligalaget Start spelat elitseriebandy med SAIK och Vetlanda, är en spelande back/halv med ett riktigt vasst skott.
  • Skapad: 06 MAJ 2016 09:52

– ”Ännu en strategiskt riktig rekrytering för oss. Jesper har, med sin fantastiska resa, från att provträna med SAIK till ett SM-guld och nu senast proffsliv i Ryssland, ett stort signalvärde för våra yngre spelare att en stor vilja och bra omgivning kan leda hur långt som helst. Jesper kommer in och kan dela med sig med alla sina erfarenheter, både från elitserien och ryska ligan. Blir spännande att se om vi kan lägga till något från öst i vårt spel.
I Jesper får vi in en skridskostark spelare som är bra med bollen med ett fruktat skott. Jag har fina bilder från hans säsonger i SAIK då jag såg honom sist. En back med bra defensiv men också fina offensiva egenskaper. Jag kan tänka mig att han även skulle passa bra som halv, vi får prova oss fram där tror jag. Det känns fantastiskt att vi får chansen att lära känna Jesper och han kommer passa perfekt i vår grupp.” säger tränaren Johan Kruse

- ”Lagbygget mot Elitserien fortsätter på ett mycket bra sätt. Den här värvningen av Jesper tillkom mycket på grund av Jespers sociala situation, där han nu sökte en kombination av en bra social tillvaro och idrottsligt lockande utmaning. Här låg vi bäst till och Jesper har varit rak mot oss genom hela processen, en väldigt ödmjuk och trevlig person som vi är mycket glada över att kunna knyta till oss. Vi tror mycket på Jesper och det han kan tillföra vårt lagbygge.” säger sportansvarig Pär Jansson och fortsätter:

”Då vi hade majoriteten av truppen klar har vi sökt efter spetskompetens och erfarenhet att fylla på med. Det känns otroligt starkt att vi nu lyckats knyta till oss tre spelare som varit våra förstaval på respektive positioner, Jesper, Lukas och Fredrik. Nu fortsätter processen, vi siktar på att få in 1-2 ytterligare spelare för att täcka upp för de som lämnat oss. Vi för dialog med fyra spelare, två med elitserierutin, för de öppna luckor vi har. Det är viktigt för oss att det blir rätt, spelare som vill vara hos oss med samma värderingar och höga ambitioner. Finner vi inte vad vi söker så fyller vi på från egna led, precis som vi gjorde med talangen Anton Lundberg förra året och som vi nu tecknat ett fullvärdigt tre års kontrakt med.

Falu BS har nu kontrakterat 17 spelare, Emanuel Sundqvist, Patrik Kaemmerle (mv), David Jansson, Pär Bäckmans, Axel Berglund, Anton Lundberg, Axel Jansson, David Forsell, William Liw, Michael Pettersson, Olle Flensburg, Henrik Andersson (mv), Jesper Jacobsson, Anton Dahlberg, Lukas Mårdberg (NY), Fredrik Eriksson (NY) och Jesper Hvornum (NY).

Skribent: Redaktionen

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

Logotype

 

 Logotype

 
Logotype

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

 

 

 

Logotype

 

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info