Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anton Lundberg Segrare Leksand Sparbank cup 2014

Segrade i Leksand Sparbank Cup

13 OKT 2014 09:03
Falu BS segrade igår i finalen mot IFK Rättvik med 4-0 och vann därmed Leksand Sparbank Cup 2014. -"En fantastiskt genomförd cup där vi gör vår bästa match i den sista matchen", kommenterar en glad Johan Krusé.
  • Skapad: 13 OKT 2014 09:03

Vi ska ta det från där undertecknad senast slutade uppdatera hemsidan om cupen, detta p.g.a. plötsligt uppkomna omständigheter.

 

Boltic

På fredagskvällen var det ett lag uppfyllt av revanslust som klev ut och rätade upp tåget efter den resultatmässiga lilla urspårning som skedd mot Otterbäcken. Killarna satt sig i förarsätet direkt och bestämde tidigt att Boltic skulle få det svårt att erövra båda poängen. Laget tar sig fram till 2-0 men Boltic viker inte ner sig på något sätt men lyckas inte få in bollen förrän i mitten av andra halvlek och då trycker man på extra mycket för att få in en reducering. Men BS reder ut stormen med ett bra försvarsspel och kan i slutskedet spika i sista spiken i kistan med ett 3-1 mål.

-"En bra match där vi verkligen krigar till oss båda poängen, där Boltic stundtals sätter oss verkligen på prov", kommenterar Johan Hedberg matchen.

En glädjande syn var att Pär Bäckmans äntligen fanns på planen för sin första match för säsongen.

3-1 mot Boltic

Falu BS firar ett av sina 3 mål i matchen mot Boltic. Foto: Anton Lundberg

 

WP35

En tidig samling, redan 05:00 på Lugnet, på Lördagsmorgonen bestämdes att laget inte skulle falla på dålig inställning.

-"Det känns som vi hade effekt av proffsveckan där vi tränade 05:30, för killarna såg inte allt för obekväma ut med den tidiga morgonsamlingen", berättar Krusé snabbt när matchtiden kommer på tal.

Och i denna match ser man tydligt ett klart mönster som bara blir tydligare och tydigare för varje match. Motståndarna har oerhört svårt att ta sig igenom ett homogent försvar där alla ger allt i det defensiva arbetet. Men trots det fantastiska arbete hemmåt finns det massor av vilja att anfall vilket är en fröjd för ögat från läktaren. WP35 kommer sällan igenom och gör man det står målvakterna, i denna match Patrick Kaemmerlé, där och lungt avväpnar attackerna.

Laget får turneringens första, dock inte sista, nolla i insläpta mål och gör fyra mål framåt och man har skaffat sig ett gyllene läge att nå finalen.

 

Mjölndalen

Enda hindret kvar var nu kvällsmatchen mot tabelljumbon Mjölndalen från Norge. En lätt match kan man tänkas på förhand, men där vi senare under kvällen fick se Borlänge göra misstaget att inte ta sig till final mot ett "lättare" motstånd.

Men man ser tydligt att killarna är fokuserade för att nå sitt mål att vinna cupen, för redan i inledningen smäller Jesper Jacobsson in en straff som senare leder till ett halvtidsresultat på 4-1. En trygg säker ledning där laget slår av på takten efter paus och tillåter Mjölndalen att vara med lite mer i spelet, så pass mycket att ledarna bestämmer sig för att ta en timeout.

Under timeouten hittar man dock hål i isen och efter ett samtal mellan dommare samt de båda lagens ledare bestämmer man sig för att bryta matchen och 4-1 skrivs till slutresultat.

-"Nu har vi lagt upp oss i slagläge för att nå vår målsättning", meddelade Krusé direkt efter slutsignalen. "Killarna har varit väldigt fokuserade genom hela gruppspelet och nu siktar vi mot finalen"

 

Finalen

Som redan nämts, behövde Borlänge bara vinna sin sista gruppspelsmatch mot finska Botnia och rivstartade med att göra två mål i inledningen av matchen men där Botnia sedan gör fem raka mål och vinner match med 5-2.

Så istället står IFK Rättvik som motstånder i finalen, ett lag man mötte för nästan exakt en vecka sedan.

Men det hade nog inte spelat någon roll vilket motståndare som varit på andra sidan för från läktarhåll var det inget snack om saken vilket lag som hade mest sug efter en cupvinst.

Jesper Jacobsson gör 1-0 redan efter 57 sekunder efter att ha blivit frispelad av Joakim Hedberg på ett lyft, vilket sätter prägeln för hela matchen.

 #1 Jesper Jacobsson

Jesper Jacobsson ses här i ett annat moment under matchen. Foto: Anton Lunberg

Rättvik försöker att skaka av sig chocken genom att arbeta sig in i matchen men BS ser större och starkare ut i varje moment. Rättvik har svårt att ta sig igenom BS kompakta försvarsspel och BS fortsätter att skapa de bästa målchanserna.

I den 15:de minuten kan Michael Petterson utöka ledningen till 2-0, åter står Jocke för framspelningen och luften ur Rättviks ballong läcker allt snabbare.

#24 Michael Pettersson

Michael Pettersson firar sitt 2-0 mål. Foto: Anton Lundberg

När sedan Jocke själv kan avancera upp på Rättviks planhalva, utan att få något direkt tryck på sig, och kan avlossa ett knackskott som fladdrar upp i nättaket bakom Rättviksmålvakten är känslan att allt redan är klart i halvtid.

#18 Joakim Hedberg

Joakim Hedberg spelar fram till 2 mål och gör själv 3-0 målet. Foto: Anton Lundberg

Och inledningen av andra halvlek ändrar inte på den känsla, trots att Rättvik lägger i en högre växel, spelar killarna i blått väldigt stabilt och den farligaste chansen får Rättvik från straffpunkten efter 52 spelade minutrar men den skjuter Erik Lundin rakt i Patricks vantar som klistrar fast bollen. Om Rättvik kände en lite vittring försvann den definitivt här och när Jesper sedan gör sitt andra mål för kvällen två minuter senare är det klart, Falu BS vinner Leksand Sparbank Cup 2014!

4-0 målet

Jesper Jacobssons 4-0 mål efter en hörnsituation. Foto: Anton Lundberg

-"Vilken hälig grupp vi har fått ihop", jublar en glad Johan Hedberg fram efter slutsignalen och lägger till: "Man lägger ner jobbet hela tiden och framåt börjar vi få till det riktigt bra!"

-"Kul, men förvånande, att vi fått ihop ett sånt pass bra spel så här tidigt på säsongen", summerar Krusé i omklädningsrummet och fortsätter: "Nu ska vi ta det lugnt en vecka och vila upp suget efter bandy så ska vi ladda om inför serien som startar inom en månad"

Vinnare i Leksand Sparbank Cup

Kaptenen Emanuel Sundqvist höjer prischecken på 17 500:- i luften. Foto: Anton Lundberg

Summering

Falu BS tar sig alltså genom turneringen obesegrad. Man gör 21 mål framåt och släpper in 5 mål bakåt vilket är ett snitt på mindre än ett mål per match! Man håller nollan i två utan sex matcher.

Samtliga spelare i truppen har spelat hälften eller mer av alla matcher, med undantag för målvakterna där Patrick stått 4 matcher och Henrik 2 matcher.

Laget har nu en fin plattform att stå på för att kunna bygga vidare inför en den kommande Allsvenska säsongen, där man måste komma ihåg att laget är nykomlingar i serien. Men efter det man sett under helgen så kommer det vara tufft för lagen som besöker Lugnet i vinter och samtidigt tror undertecknad att publiken kommer att få se en rolig bandy.

Vi tackar även vår egna Anton Lundberg för alla fina bilder och vill ni se fler bilder kan ni trycka på länken https://www.facebook.com/pages/Falu-BS-Bandy/129309403794935?sk=photos_stream

Tack alla för en trevlig helg!

Skribent: Redaktionen

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info