Hoppa till sidans innehåll

Tillberga - Falu BS 4-4

06 SEP 2014 22:16
Så var den andra träningsmatchen spelad och när slutsignalen ljöd var det smickrande siffror som lyste på resultattavlan, 4 - 4! Frågan man ställer sig, vad hände!?
  • Uppdaterad: 18 SEP 2017 11:42

Idag använde man sig av hela truppen, förutom Pär Bäckmans och Jocke Hedberg som istället prövade materialarrollen. Det gjorde man, enligt oberäftade uppgiter, med bravur. Första halvlek spelade inte Henrik Knutsson och i andra flyttades Marcus Söderlund ner på backen och Olle Flensburg fick vila nästan hela halvleken.

Man märkte direkt när dommaren Roland Fager blåste igång matchen att vi mötte ett lag som hade ett tempo vi aldrig stött på med detta lag. Tillberga hade bestämt sig från början att pumpa på i sin offensiv och så fort de tappade bollen så ville de ta tillbaka den så snart det bara gick.

Problemet var bara att killarna, för dagen gulklädda, hade bestämt sig att ingen skulle ta sig fram gratis till vårt mål.

- Vi gör en helt okej första halvlek där vi inte tillåter Tillberga komma in i mitten, säger Johan Krusé glatt i bilen på väg hem från Västerås. När vi sen börjar våga göra några häftiga saker i offensiven så har Tillberga problem med oss. De för matchen men vi har några farliga kontringar samt ett antal uppspel som var helt enligt vår plan.

Detta leder till att killarna kan gå till pausvila med 4-3, men det är inget man ändå är nöjd med.

- Vi pratade om att vara ännu häftigare i offensiven, att vårt bollhåll skulle vara under en längre tid och att det sen skulle ge mer samlad kraft framåt. Men tyvärr så ändra Tillberga sitt spel så det lyckade vi väl inte riktigt med, erkänner Johan Hedberg.

För det är ett mer strukturerat Tillberga som kommer ut till andra, där man inte sätter press i första läget utan avvaktar till vi trodde att allt var lugnt. Sedan hade de uppfattat vår täta defensiv i mitten och bestämt sig för att använda kanterna, där av ett kraftigt övertag i hörnstatestiken. Men deras förändring kommer ju till för att vi gjort nått bra.

- Men trots dessa förändringar som du nämner så viker killarna inte ner sin kämparglöd! Det är en fröd att se från sidan när kanske inte allt ser ut som man pratat om, säger Krusé.

- Sen har ju Patrick i målet fått lagomt många bollar i första för att kunna vara riktigt bra i andra! Han håller oss kvar resultatmässigt och utan dessa räddningar så hade det blivit ett välförtjänt slutresultat på några bollars vinst för Tillberga. Men det är ju därför målvakten finns med i laget, tillägger Hedberg.

Man släpper endast ett mål under sista 45 minuterna, vilket gav slutresultatet 4 - 4. Ett resultat som är smickrande för våra krigare och ger förmodligen självförtroendet en bost inför kommande matcher.

- Tyvärr så ger inte denna match några poäng i serien utan vi måste fortsätta vår utveckling för att komma så förberedda vi kan till seriestart. Vi bestämde oss tidigt att resultatet var mindre viktigt i de första matcherna och det viker vi inte ifrån, men visst ger det energi för vårt fortsätta arbete, avslutar Krusé.

Sant som är sagt, nästa helg drar grabbarna ner till Uppsala för ett läger över helgen där man möter UNIK på lördagen.

Vi ser med spänning fram emot nya match för att se vart denna trupp är på väg.

Skribent: Redaktionen

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info