Hoppa till sidans innehåll

UNIK - Falu BS 5-13

21 FEB 2015 21:33
Falu BS är klart för elitseriekval efter en förkrossande seger mot UNIK, hela 13-5 blev det till slut. Vilken säsong killarna har gjort och nu får vi chansen att bjuda falupubliken på ännu mer bandy denna säsong!
  • Uppdaterad: 24 FEB 2015 08:12

Redaktionen hade förmånen att ha en representant på plats i Relita hallen idag och det var ett bra drag, en härlig match där vi fick njuta avslappnat sista 20 minuterna då Falu BS gått ifrån stort och defilierade in på kvalplatsen.

Det började bra för Falu BS, 0-1 redan i första minuten efter att killarna spelat sig ur UNIK pressen där försvaret blev lämnade vind för våg.
Sedan fick UNIK dock mer att säga till om och hade ett riktigt finurligt spel där Falu BS fick ägna mycket åt försvarsspel.
Redan efter 7 minuter hade UNIK kvitterat på ett fint anfall. Tyvärr ägnade sig en del av UNIK spelarna inte bara åt att spela fin bandy utan det var också mycket gruff och stök där det redan i minut 12 slutade med en brottningsmatch mellan en spelare från vardera laget.

Det var mycket känslor där ute nu och en hel del grejer som var långt utanför regelboken men där Falu BS ändå reder ut stormen och har en uddamålsledning efter första halvleken.

Vi frågade tränaren Johan Kruse vad han tyckte om denna första halva.

-"Ja du, det var en riktigt tuff första halvek där vi får stå pall för en hel del tycker jag. ¨Så här i efter matchen tycker jag ändå att det var bra, vi fick känna på hetluften men samtidigt några riktiga idiotgrejer från UNIK. Där är såklart Suddens eftersläng som ger matchstraffet men fulast är nog när en UNIK spelare sätter in en riktig armbågstackling mot huvudet på vår David Jansson. Förstår inte hur det bara gav 10 minuter. Hade det varit hockey hade det varit game penalty direkt. Nu kom han undan biligt och så även David, men hade jag haft en spelare som betett sig så på en plan hade jag sagt åt han att gå och duscha direkt, inget vi i Falu BS vill bli förknippade med iallafall. "

Som Kruse är inne på, spelet över gränsen för det tillåtna bestraffas och därför blir det en tämligen enkel resa för Falu BS i andra halvlek, 9-2 vinner man den med och segern är odiskutabel. Härligt och stort grattis!

-"Tack, nu ser vi fram emot 6 härliga matcher till denna säsong, där Sirius kommer på besök till Hedvallen. Det kan förhoppningsvis bli en fin inramning och vi ska vara en riktig nagel i ökat nu på de så kallade bättre lagen i vår grupp" säger tränaren Johan Hedberg.

Falu BS - IK Sirius 19.00 torsdag 26/2 på Hedvallen, kom och heja fram detta fantastiska gäng!

Tack också till Karsbyhedens IK som gör kvalmatchen möjlig!.

Vi ses på Hedvallen!

Skribent: Redaktionen

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info