Hoppa till sidans innehåll

Uppmaning från spelartruppen...

06 FEB 2015 09:40
På önskan från spelartruppen lägger Redaktionen ut en "Uppmaning från spelartruppen till er supportrar" som spelarna själva skrivit. Många tänkvärda ord från spelarna, läs själva.
  • Skapad: 06 FEB 2015 09:40

Uppmaning från spelartruppen till er supportrar!

Bakgrund

Byggnationerna inför VM i Falun pågår för fullt och framkomligheten är inte vad den brukar vara för stunden. Det krävs mer eller mindre en orienteringskarta för att ta sig fram och hitta den ”nya” entrén till bandyplan. Vi spelare tänkte med den här texten förklara varför det är värt att gå 200 m extra till den ”nya” entrén för att ta sig in på #lugnetsisstadion och bevittna lördagens toppmatch mot Tellus!

Ny förening med gamla anor i väggarna

För snart två år sedan skapades en ny förening efter att Falu Boll Sällskap gått i konkurs, en förening som idag heter Falu Bandy Sällskap. Under det här första året lades grunden till det vi har idag! Glädje var ett av ledorden samtidigt som vi blev ett vinnande lag, vilket vi tagit med oss till den här säsongen. Vi skulle bjuda publiken på en positiv och anfallsglad bandy med mycket passningar samtidigt som vi hela tiden prioriterat vår defensiv.

Efter många timmars slit i form av rekrytering av bl.a. spelare och ledare mm. kunde vi ställa ett slagkraftig lag i DIV 1 Norra på banan. Laget var inte bara slagkraftigt, utan helt enkelt riktigt bra och vinner serien samtidigt som man i bäst av två matcher slår Djurgården i kvalet. Glädjen var total och allt slit fick sin betalning. Att det var viktigt att vinna satt i väggarna.

Vi växer och vill bli större

Innan vi fortsätter kan vi passa på att rikta ett stort tack till alla som jobbar ideellt runt föreningen och även alla sponsorer som gjort omstarten för snart två år sedan möjlig. Utan er hade vi inte varit något alls!

Samtidigt kan vi spelare passa på att rikta ett extra stort tack till alla runt vårt lag, allt från tvättansvarig och materialare till lagledare och tränare, ingen nämnd ingen glömd.

Tittar man på lite aktuella siffror så ser man att vi har tagit ett jättekliv i år, inte bara på banan, utan också via sociala medier mm:

- Instagram har gått från ca 200 följare förra året till 871 idag, en ökning med 435%.

- Facebook har gått från ca 700 ”gilla” markeringar till 1155 idag, en ökning med 65%.

- Förra årets publikrekord (för den nya föreningen) var ca 300 personer och har till i år blivit 883 (Borlänge hemma på nyårsafton), en ökning med 294 %.

- Medlemmarna i föreningen har ökat från ca 140 st till ca 320 st, en ökning med 228%.

- Vi har även med all säkerhet haft många fler notiser i tidningarna i år än förra året.

Säsongen 2014/2015

Säsongen i år har varit magisk på många sätt. Eller vad sägs om den andra träningsmatchen på försäsongen mot elitserienykomling Tillberga, där vi spelar 4-4 och ”vad är det som händer?” får ett ansikte och ett ord som vår nr 1 står värd för.

Jag tror vi överraska många med vår försäsong i år och inte minst efter att vi gått segrande ut Leksand Sparbank Cup efter en seger med 4-0! mot värdlaget IFK Rättvik. Ett Rättvik som vi i fem av fem daladerbyn i år har slagit! ”Vad är det som händer?”. Det ska tilläggas att lag som Borlänge, Boltic och lag från Finska högsta serien även deltog i cupen.

Seriespelet (14/15) startar med en match mot, det på förhand topptippade laget, UNIK och vi går segrande ur matchen med 5-2 och det var aldrig nå snack om vilka som villa vinna den matchen mest! ”Vad är det som händer?”. Efter den premiären har det rullat på, vi har passerat några små ”gupp” på vägen så som derbyna mot Borlänge… Två derbyn där vår rutin helt klart lyser med sin frånvaro. Borlänge är mycket bättre förberedda för dessa två möten under jullovet och går rättvist segrande ur dessa. Glädjande var dock publiksiffran i hemmamatchen, 883 personer gästade Lugnet och vi spelare uppskattar ert stöd väldigt mycket!

Förlusterna mot Borlänge är dock inget som sänker oss och vi repar oss ganska fort och efter juluppehållet konstaterar vi att vi tagit 4 av 4 möjliga poäng mot förra årets kvallag Katrineholm, samtidigt som vi inkasserat 3 av 4 poäng mot det
förmodade topplaget Haparanda. ”Vad är det som händer?”.

Målet för säsongen inom laget har hela tiden varit att komma "topp 5" och det hoppas vi verkligen kunna uppnå!

Avslutningsvis

Säsongen är snart slut och vi huserar just nu på en andra plats i tabellen, som nykomling (Katrineholm en match mindre spelad)!? Vi är i allra högsta grad med i striden om kvalplatserna.

Vi har ingen målsättning att komma bland de två första i serien, men tänk vilken upplevelse och tänk vad vårt unga lag kan ta stor lärdom av detta. En rejäl bonus med andra ord!

Nu återstår 3 matcher av säsongen och Tellus står på tur. Vi växer så det knakar, samtidigt som vi vill bli fler! Senaste matcherna har vi haft lite sämre publiksiffror. Vi är extremt tacksamma för er som är där och stöttar oss match efter match men vi vill att ni blir fler! Betydelsen av er på läktaren är större än vad man tror. Vi hoppas att ni tar och går dessa 200 m extra för att ta er in på #lugnetsisstadion och stöttar oss i lördagens toppmatch mot Tellus! #förvemvetvadsomhänder.

/ Spelarna, som stolt bär upp det stora Falu BS märket på bröstet!

P.S.

Glöm inte att följa föreningen på Instagram, Facebook och Twitter!

D.S.

Skribent: Redaktionen

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info