Hoppa till sidans innehåll

Västanfors IF - Falu BS 6-3

08 DEC 2014 08:09
Bussen fylldes inte med några poäng efter lördagens match mot Västanfors. Hemmalaget tog rättvist båda in till sitt omklädningsrum efter slutresultatet 6-3.
  • Skapad: 08 DEC 2014 08:09

På läktaren anslöt en entusiastisk hemmapublik och när den sista hade betalt entrén hade de blivit en skara på fantastiska 369st! Några av dessa höll givietvis på bortalaget men det var hemmapubliken som skulle få jubla högst och mest.

Förutsättningarna var de bästa, vaktmästarna på IP hade tillbringat morgon i ismaskinen och när de fick några minusgrader att jobba med kunde de inte misslyckas. Tyvärr skulle det visa sig att Falu BS inte hade någon fördel av det när domaren Kent Lisell blåste av matchen, men nu ska vi tar allt i rätt ordning.

De första 20 minuterna är spel- och resultatmässigt jämna, Fläkten tog ledningen i den 7:e minuten på hörna genom Johan Andersson (som bara var starten på ett eget målfyverkeri) och sedan kvitterade Joakim Hedberg efter att Fläkten misslyckats med ett uppspel och BS bjudit på ryskt "klapp klapp" där Jocke kunde rulla in bollen i öppet mål.

Men efter detta kommer BS in i en tuff period där laget spelar lite över gränsen för det tillåtna och drar på sig två utvisningar på 5 minuter, lägg där till att Victor Janérs (som på "tomtesätt" gav utvisningen till David Jansson) dragit på sig en 10:a redan under de första 20. Det gör att Fläkten får ett naturligt spelövertag och kan skapa många chanser framåt. BS får slita hårt i sitt defensiva spel och kommer naturligt inte framåt. Inga mål görs under perioden men många spelare får slita hårt och det offensiva spelet tappas helt.

I den 40:e minuten får sedan Fläkten en straff, som vi på läktaren med BS-ögon bedömde som en brytning av Patrick i målet men domarna som har den bästa positionen såg nått annat. Andersson drog dit sitt och Fläktens andra mål, och med facit i hand känns det som att nu fick Fläkten grepp om händelserna.

BS längtar in till omklädningsrummet för att samla ihop sig men tyvärr så hinner Andersson med ett tredje mål när klockan precis slår 45. 3-1 i halvtid och känslan är inte positiv.

-"En väldigt bra analys av första halvlek", säger Johan Hedberg när vi får en pratstund på söndagen. "Vi försöker och lyckas väl starta vårt spel i inledningen av matchen men vi håller oss inte på banan och får slita hårt. Tyvärr straffar det vår ork och vi får inte heller änga tiden på offensivplanhalva"

Vi hoppas på en förändring av matchbilden och tror ännu mer på det efter 2 minuter. För efter 1 minut känns det inte så, då Fläkten får sin andra straff men Patrick tar straffen och får även tag på den retur som blir. Men åter får vi spela 10 minuter med en man mindre, men BS försöker göra det bästa av det och får en reducering när sedan alla kommit in på banan igen genom David Jansson. Då har vi spelat 60 minuter av matchen.

Tyvärr blir det bara en konstgjord andning för det dröjer bara 2 minuter innan Andersson är på plats igen! Han gör sitt och lagets fjärde mål, fantastiskt. Och nu känns det som om luften går ur BS och Västanfors får styra det mesta av spelet.

I den 68:e minuten dunkar Jesper Nywertz in ett frislag från långt håll och det är även den sista spiken i kistan.

Sista kvarten spelar lagen 1-1 där Jesper Jakobsson reducerar på straff när det är 4 minuter + tilläggstid kvar av matchen.

-"Fläkten är laget för dagen som prickar sin spelplan bäst. Vi tar alldeles för många utvisningar under hela matchen vilket stör vår rytm och ork samt att de fär sina mål i rätt tid vilket bryter ner oss mentalt. Bara att gratulera Västanfors till en kanonmatch och vi får titta vidare till nästa match på onsdag", summerar Johan Kruse matchen.

Som sagt, redan på onsdag gästar Gustavsberg Lugnet och då finns det chans till nya poäng!

Skribent: Redaktionen

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info