Hoppa till sidans innehåll

Avgörande match i Supercupen

12 OKT 2017 08:47
Ikväll spelas en direkt avgörande match i Supercupens Östra grupp mellan Falu BS och Ljusdal BK. Matcher avgörs i Svenska Fönster Arena (Edsbyn) med matchstart kl 19:00.
  • Skapad: 12 OKT 2017 08:47

Falu BS har haft en tid med täta matcher. I lördags spelade man sin första match i Supercupen, borta mot UNIK där man tillslut segrade med 4-5 efter att man kontrollerat matchen i stora delar. Men mot slutet kunde UNIK reducera till 3-5 och kort där på även till 4-5 vilket skapade rejäl nerv i matchen.
Hem och vila för att sedan spela andra matchen på tisdags i Rättvik där man mötte Gustavsberg. Laget från Värmdö öppnade matchen stark och ledde med både 0-1 och 1-2 innan Falun punkterade Gurras ballong och kunde gå fram till 6-2 i halvtid. Men Gurra lappade ihop allt i halvtid och kunde snabbt reducera sig till 6-5 innan BS hittade tillbaka och kunde tillslut vinna komfortabelt med 11-5.

Så nu dags för den tredje, och sista gruppspelsmatchen, på 6 dagar. Och det är verkligen upplagt för en rafflande avslutning.
På andra sidan finns nämligen Ljusdal som har också dragit in 4 poäng och en målskillnad med 7 mål, alltså helt identiskt med vårt Falu BS. Falun har dock ledningen i tabellen just nu med fler gjorda mål vilket innebär att laget även kan gå vidare med ett oavgjort resultat.
Så matematiken är glasklar, vinner Falun eller spelar oavgjort går man vidare till slutspel. Vinner Ljusdal så går de vidare istället.

Falun har för varje match lagt fler och fler pusselbitar i sitt offensiva pussel. Bitarna har också fallit på plats i den defensiva delen men givetvis är nog inte Forslund/Groth lika nöjd med 5 insläppta mål per match, men faktum är ändå att Falu BS offensiv sett till att man segrat. Kan man idag minimera sina egna misstag till närmaste noll och att Ljusdal får lov att skapa sina mål av egen kraft, tror jag man har stora chanser i denna match.
I senaste matchen ramlade det även in några hörnmål, där Falun har en stor reserv att ta till i jämna matcher eftersom man alltid skapar många hörnor framåt.

Ljusdal då, ja man inledde väldigt starkt mot UNIK med 5-0 seger men dalade tillbaka lite mot Gustavsberg där man tillslut vände och vann med 5-3. Ljusdal har alltid haft en tät defensiv, vilket även dessa siffror visar, så man släpper sällan in för många mål för att ge sig själva chansen att vinna.
Förutom matcherna i Supercupen har man förlorat klart mot Elitserielagen man mött och spelat jämt i övriga matcher.
Tyvärr för matchens del så är det stora affischnamnet, Misha Svechnikov, borta p.g.a. skada. Men enligt klubbens hemsida ska han vara tillbaka i träning på is så förhoppningsvis får vi se denna artist på Lugnet istället när serien drar igång.

Hur som helst har det nästan alltid varit tuffa och jämna matcher mellan lagen och det ser väl ut att kunna bli så ikväll igen. Ni som inte har möjlighet att besöka Edsbyn följer givetvis matchen på elitrapport.se
Nu kör vi!

BS hej, hej hej hej!!!

Skribent: Redaktionen
Epost: Adressen Gömd

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info