Hoppa till sidans innehåll

En vinst, en oavgjord

10 OKT 2014 13:58
Falu BS inledde starkt mot Mikkeli/Kampparit på torsdagskvällen och gick segrande ur striden men morgonmatchen mot Otterbäcken slutade oavgjort. Med det har man skaffat sig ett bra utgångsläge inför de kommande matcherna.
  • Skapad: 10 OKT 2014 13:58

Förvarningarna att Mikkeli/Kampparit skulle vara ett fysiskt lag vissade sig inte riktigt stämma i matchinledningen på torsdagskvällen utan det var för kvällen de vitklädda spelarna i Falu BS som direkt tog tag i den fysiska matchen.

Mikkeli öppnade annars matchen med de flesta chanserna men BS hade de bästa i den 3:de minuten när Olle Flensburg blir nerdragen i straffområdet men där Jesper Jacobsson drar den rakt på målvakten.

Vi får istället vänta till matchminut 24 när Axel Jansson istället spräcker nolla och när man sedan får sin andra straff några minuter senare tar Joakim Hedberg vara på läget och ser till att halvtidsresultatet är 2-0.

-"Det såg ut som killarna var lite mer nervös i första halvlek än vad de sett ut i de tidigare träningsmatcherna", säger Johan Hedberg efter matchen. "Vi var verkligen vakna och sugna i det defensiva jobbet men passningarna var 2-3 decimeter fel i offensiven vilket gjorde att vi inte kom upp i samma tempo som t.ex. mot Rättvik".

Andra halvlek skiljer inte så mycket från den första utan BS styr det mesta och har de bästa chanserna. Jesper ökar på till 3-0 i den 40:de minuten efter att ha fått avslutat ett anfall enligt skolboken som började på egen planhalva och innehöll urvändningar och ett antal passningar innan Jesper får bollen i vänstervinkeln och avslutar kliniskt i bortre krysset. Sånt man kallar bandygodig!

Victor Janérs kan sedan i minut 56 sätta en av lagets sju hörnor med ett mindre hårt skott, men den gick in vilket är det viktigaste i sportens värld.

Mikkeli reducerar sedan på sluten och vi får slutresultatet 4-1 som är mycket välförtjänt.

 

Otterbäcken

Dagens morgonmatch var dock inte av samma kvalité där laget för första gången i år inte gjorde det jobb som krävdes i defensiven. Man lockas in i att jaga motståndarna högt uppe i plaen, eftersom det såg som de hade dålig fart och kontroll vilket gjorde att de gång på gång tog sig igenom och kunde utmana högre upp i planen.

Offensivt var jobbet bättre och man fortsatte med sitt vårdade spel, som motståndarna kommer att få slita hårt med under vintern, och man skapade även mängder av chanser för att kunna avgöra. Tyvärr hade man ungefär samma fokus i avsluten som man hade i defensivjobbet och man missade därmed bl.a 3-4 frilägen.

Matchbilden är ungefär lika genom hela matchen där BS för det mesta men där Otterbäcken vaskar fram alldeles för många vassa chanser för det lilla bollinnehav som laget ändå har, vilket gjorde att matchen slutade 2-2. Målen i denna match gjordes av David Forsell och Jesper Jacobsson.

-"Man får ändå vara nöjd med resultatet för när det kommer matcher i en turnering där man inte riktigt får till det så kan man lika gärna förlora" säger Johan Krusé direkt efter slutsignalen. "Nu åker vi hem och analyserar detta så anar jag att grabbarna är rätt sugna på att bevisa att de kan lite bättre i nästa match. Då lär vi upp några stegpinnar för det kommer att krävas mot ett lag som Boltic."

 

Boltic

Sant som det var sagt, ikväll väntar Boltic som efter dagens två matcher har fullpott med sig. Då kommer det krävas mer av alla spelare men man är tillräkligt bra om man får till det för att kunna vinna matchen, inget snack om det efter vad man visat i tidigare matcher.

Undertecknad har inte fått någon större koll på Boltic, efter sökande på nätet, mer än att man fått några nya namn som t.ex. Ted Wiklund från Sirius och Erik Wallman från Örebro. Men med de resultat man presterat hitills, 6-0 mot Björndalen och 7-0 mot Otterbäcken, kan man ändå gissa att det kommer bli en tuff match där nollan i insläppta mål imponerar!

20:30 börjar matchen och ca en timme senare har vi svaren på allt!

Matchen följs bäst live i Rättvik och näst bäst på elitrapport.se.

Skribent: Redaktionen

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info