Hoppa till sidans innehåll

Falu BS - Köping IS BK 12-1

27 NOV 2014 09:00
Ett bestämt Falu BS gjorde processen kort med Köping i går kväll. 12-1 slutade matchen efter att alla kulor på ramen räknats in. Michael Pettersson fyramålskytt och utsedd till matchens lirare.
  • Uppdaterad: 18 SEP 2017 11:35

Efter ca två minuter hade den lilla oroskänlsa innan matchen lagt sig och sedan var det bara att luta sig tillbaka och njuta av spelet. Falu BS inledde matchen bestämt och man kontrollerade hela tillställningen med en hög delaktighet och ett fint passningsspel som gång på gång sågade isär Köping.

Efter några bra inledande chanser får Joakim Hedberg äran att inleda målskyttet i minut 10, där han serveras med en boll och kommer ut i högervinkeln och avlossar ett avvitt skott helt otagbart.

Mellan matchminut 21 och 24 kommer matchens ryck med 3 mål. Victor Janérs, Jesper Jakobsson x 2 fixar målen på olika sätt. Redan då känns matchen avgjord men killarna fortsätter att jobba hårt.

-"Finns några korta sekvenser under första som vi inte tar det jobb som vi kräver av varann, en gång blir det en utvisning och den andra så gör de sitt mål. Så hårfin är skillnaden mellan ett perfekt jobb eller inte", beskriver Johan Hedberg första halvkeks arbetsinsats och tillägger. "Men att vi endast frångor detta i sekvenser, som matchen utvecklar sig, är fantastiskt! För så brukar inte en nykomling agera"

Köpings mål, som Hedberg nämner, kommer i den 43:de minuten med det är bara det att David Forsell och Michael Pettersson gjort två mål till innan det. Mickes mål tillkommer på en finfin hörnvariant.

-"Vi har pratat om varianter under en period nu och testat lite saker på träningarna, men ska jag vara ärlig så var det inga av varianterna som de tog fram idag som var några av dessa", säger Johan Kruse när det kommer på tal. "Killarna tar sig friheten att skapa dessa varianter i stundens ögonblick vilken bara visar på en fantastisk spelförståelse och givetvis är det extra kul när det lyckas".

Micke stänger sedan första halvlek med sitt andra mål för kvällen och vi har hela 7-1 med oss in till pausvilan. Matchen är ju förstås klar och den största frågan till andra är om Bernt Bergström (trogen BS-supporter och allt i allo) ska få sin matchlott 9-9 att gå in (lotten 9-9 gäller för matchresultat när något av lagen passerar 9 mål).

Andra halvlek är näst intill en kopia av den första där kanske laget slapnar av lite mer i mittendelen av halvleken. Inledningen och avlslutningen är dock stark målmässigt för under de första 15 minuterna och i de sista 10 gör BS halvlekens mål. Axel Jansson x2, Micke x2 och Jesper är målskyttarna i halvleken. Två av målen ger lite starkare avtryck än de andra och det är ett av Mickes som uppkommer av rent "klapp klapp" spel där han enkelt slår in bollen i tom kasse och sedan är det Janssons projektil upp i nättaket efter några läckra dragningar. Mycket vakra mål för oss på sidan.

Trots alla mål och i stort sätt spelövertag hela halvleken tar tränarna timeout med kvarten kvar, varför?

-"Vi ville uppdatera killarna om vad vi pratat om innan matchen för vi upplevde inte som att de utförde det till 100%, men utfallet av den blev väl inte det bästa för direkt efter har Köping en bra period innan vi lyckas få tag i matchen igen", förklarar Kruse.

-"En väl genomförd match där vi får släppa loss lite och får spela avslappnat. Extra kul att alla mål utom ett görs av våra anfallare där Mickes fyra och Axels två glädjer. Annars är det som vanligt den stora lagmaskinen som är grunden i hela spelet, alla vill verkligen delta på sitt bästa sätt", summerar Hedberg ihop matchen.

Och visst, Bergstöm fick in sin matchlott och traskade hem gladast av alla!

Nu får vi inte glädjas länge av detta utan imorgon är det dags igen! Daladerby mot IFK Rättvik, återkommer mer om det snart.

Målskyttar BS: Michael Pettersson 4, Jesper Jakobsson 3, Axel Jansson 2, David Forsell, Jaokim Hedberg, Victor Janérs.

BS i media:

http://www.dalademokraten.se/allsvenskan/norra/falu-bs-krossade-koping

http://www.dt.se/allsvenskan/norra/falu-bs-krossade-koping-pa-lugnet

 

Skribent: Redaktionen

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info