Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anton Lundberg Joakim Hedberg i 5-4-matchen mot Örebro

Falu BS - Örebro SK 5-4

16 NOV 2014 14:35
Falu BS lyckades få med sin båda poängen i lördagsmatchen mot Örebro. Istället för ett "spiken i kistan"-mål av Joakim Hedberg vände Örebro spelet och gjorde 5-4 med tio minuter kvar.
  • Skapad: 16 NOV 2014 14:35

En lätt dimma av nederbörd mötte båda lagen när de klev ut till säsongens andra match i Norra Allsvenska. Ett väder som under 90 minuter påverkade Falu BS spel mer trots att Örebro tränar ständigt under fina förutsättningar i sin hall.

Örebro inledde aggresivt och kunde redan i den tredje minuten ta ledningen genom rutinerade Lars Buskqvist, vilket skulle visas sig inte bli det sista målet för honom denna eftermiddag.

-"Jag tycker att matchbilden genom hela matchen stämde ganska bra med det vi pratat om innan, men det som vi kanske inte var med på var att de inledningsvis gick upp lite högre med deras tre främre spelare", förklarar Kruse inledningen och fortsätter. "Men jag tycker att vi arbetar oss in i matchen och efter inledningen styr vi det mesta av spelet, men givetvis får vi anpassa spelet till isens kvalité vilket medför att vi får lyfta mer mot slutet av halvleken"

Det är på just ett av dessa lyft som sedan Falu BS skapar en straff i den sista minuten som Jesper Jakobsson förvaltar på bästa sätt och vi tar med oss 1-1 in till pausfikat. Även fast det inte syns i målprotokollet så skapades det mängder med riktigt bra lägen och Örebro valde (tvingades?) att bara slå långt. Några långa utkast skapade några farligheter där försvaret, med Pär Bäckmans i spetsen, hade fullt upp att hålla reda på Buskqvist.

-"Vi är nöjda med vår första halvlek, där vi blev bättre desto längre halvleken led", kommenterade Hedberg på vägen in i omklädningsrummet efter första 45.

Matchenslirare 5 Victor Janérs under första halvken. Foto: Anton Lundberg

I andra halvlek fortsätter Falu BS att föra matchen och utdelningen behöver vi inte vänta länge på, utan redan i 49:de minuten så gör Jocke 2-1 och arbetsro infinner sig.

Men när "nu går vi ifrån"-känslan sprider sig på läktaren gör Örebro två mål inom loppet av fem minuter och man har åter satt sig i förasätet resultatmässigt.

-"Visst påvekar det lite, men man kan ju inte blunda för hur faktiskt spelet på planen ser ut", kommenterar Hedberg minut 52 till 57. "Vi styr ju och ställer med det mesta, vilket brukar betyda att man förr eller senare får sina mål".

Och mycket riktigt så kommer det efterlängtade rycket, för på 3 minuter byts underläget mot ledning. Först genom en sologenomåkning av den högre skolan av kaptenen Sundqvist och sedan genom att David Jansson petar in en retur (hans första allsvenska mål någonsin). När sedan Jesper sju minuter senare ökar på till 5-3, helt frispelad av David Forsell, känns det som inget kan stoppa laget.

Då uppkommer, från läktaren sett, den mycket märkliga situation som håller på att vända matchen upp och ner. Jocke blir helt frispelad men en Örebrospelare jagar Jocke i hälarna för att i sista stunda knacka på Jockes klubba så att bollen rullar över kortlinjen. Men istället för att blåsa straff eller hörna väljer dagens domare ,team Ronny Andersson, att fria helt varpå Örebros målvakt kastar ut bollen till (jo visst är han där igen) Buskqvist som tar tillvara på läget och gör 5-4.

Det efterföljande avslag slår man sedan rakt ner till hörna och hjärtat stannar för en minut, men som tur är gör man inget mål och killarna kan sedan reda det hela. Två nya poäng in på kontot, "tack för kaffet"

-"Vi krigar hela vägen och viker aldrig ner tron på vårt spel. Det blir lite extra spännande med allt som hände på slutet men så här i efterhand kan vi säga att vi gjorde det för publiken", ler Kruse efter matchen och lägger till. "Så här kommer många matcher se ut under vintern och det är väl det som gör årets Allsvenska extra spännande"

Tur då att vi får vila hjärtat ett lite tag då, för nästa match på Lugnet spelas inte förrän den 26 november. Närmast väntar Tellus borta nästa lördag och redaktionen anar att killarna avspänt kan åka ner till Zinken, för denna inledning måste vara bättre än förväntat.

Tack till alla som tog sig till Lugnet denna eftermiddag och på återseende!

Målskyttar Falun: Jesper Jakobsson 2, Joakim Hedberg, Emanuel Sundqvist, David Jansson

Skribent: Redaktionen

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info