Hoppa till sidans innehåll

Falu BS - Örebro SK 9-4

29 SEP 2016 21:28
Mycket bra insats i Falu BS tredje träningsmatch nere i Örebro där laget vände 0-3 till seger med 9-4, 2-3 i halvtid. Vi som såg matchen fick se mycket bra men inledningsvis mest och bäst från Örebro vilket sedan slog över till Falu BS fördel.
  • Uppdaterad: 18 SEP 2017 11:22

Det blåste till direkt och ÖSK öppnade starkt med mycket fart och flippspel vilket skapade ett klart tryck mot Falu BS målet. Redan efter 4-5 minuter hade Falu BS avvärjt ett par målchanser men också skapat någon kontring. Örebro går dock fram till 3-0 de första 20 minuterna där Falu BS såg vilset ut och alldeles för långt ifrån motståndaren. 

Laget jobbar sig tillbaka och i halvtidsvilan är det en jämn match, även på resultattavlan efter två mål från Falu BS och underläge med ett mål (2-3).

Andra halvlek är det Falu BS som har övertaget och vinner också den med 7-1 fram till slutresultatet 9-4. Mycket fina genomspelningar och fina mål blev det. Hela 6 olika målskyttar också från alla positioner utom målvakt.

-"Örebro körde på bra där i början och såg synkade ut medans vi startade lite trevande. Vi har lagt till ett par detaljer i vår offensiv och blev lite sökande inledningsvis medan Örebro var heta vilket gjorde att vår offensiv och bollhåll hackade betydligt. Defensivt var vi med ok men där vi ser Rinksyndrom fortfarande. Det såg ändå ok ut och grabbarna skruvade och justerade lite och hittade in i det efter deras tredje mål och därifrån tycker jag det såg väldigt bra ut." menar Falu BS tränare Johan Kruse och fortsätter:

-"Trots inledningen fanns det mycket bra saker från första halvlek, det syns att vi tagit ett par steg sedan förra säsongen redan. Pojkarna är hur coola som helst när de samlar ihop sig efter 0-3 och därifrån sätter många bra saker i vårt spel, både offensivt och defensivt. Den här matchen tycker jag vi fick med mycket från till framtiden, ett väl ifyllt protokoll på vår prestation." 

Nu går vi in i oktober, sista månaden innan serien startar. Närmast väntar match mot det ryska topplaget SKA Neftyanik. Laget ska spela World Cup och matchen spelas i Sandviken, Göranssons Arena.

Förra året var det Dynamo Moskva (3-11) men vad ger de här matcherna egentligen?

-"De här matcherna är såklart en enorm utmaning men vi tycker de är hel-läckra! Redan från omstarten i div 1 har vi haft med i vår planering att vi, för vår egen utveckling, ibland måste upp och känna på några riktigt tuffa bergstoppar, dels för att se hur tufft det är där uppe men också för att visa att det också bara är vanliga grabbar som tränat och varit noga i sin utveckling. Vi har försökt tagit det i nivåer där också, där vi började med lag från nedre delen i Elitserien för att sedan prova vingarna mot top 8 lag från Elitserien eller ryska ligan. Vi vet att det blir tufft att vinna men vi går in 110% i matchen och har våra egna "matcher-i-matchen" som vi kan vinna så att säga." menar Kruse.

Vi får återkomma kring dessa men vill du titta på denna utmaning ska du vara i Göranssons Arena lördagen den 8/10 klockan 18.00. Då blåser det på toppen....

Vi ses!

 

Skribent: Redaktionen

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

Logotype

 

 Logotype

 
Logotype

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

 

 

 

Logotype

 

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info