Hoppa till sidans innehåll

Första vinsten för Forslunds gäng

18 SEP 2017 11:12
Falu BS har inlett försäsongen på tuffaste sätt, både gällande träning och matcher, när man valt Edsbyn och Sandviken i de inledande träningsmatcherna. I lördags var det dags för Västanfors som avslutade förra säsongen bländande.
  • Skapad: 18 SEP 2017 11:12

Västanfors har nu hittat ett defensivt spel med många vassa avslutare framåt vilket gör att spelet, fram tills i lördags, byggt på snabba omställningar med antingen kast från målvakten eller korta direkta anfall. Efter lördagens match stämmer det fortfarande in och varför ändra på det när det kommer straffa många lag hårt under serien.

Falu BS avslutade i lördags en väldigt tuff period där man tränat eller spelat match 12 och de senaste 14 dagarna med ett dubbelpass i Sandviken förra söndagen. Detta präglade matchen gällande Falu BS prestation.

Falun tog tag i taktpinnen från start och pumpade på med ett bra tempo, många som deltog och ett varierat tungt spel. Man skapade lägen, små som stora, framåt men avsluten fick oftast tas en bit utanför eftersom Fläkten försvarade sig bra.
Men i den 13:e minuten så kan Fredrik Eriksson peta in en retur mellan målvaktens ben efter ett skott i vinkeln från Axel Jansson. Tyvärr får man inte rida på energin allt för länge för Fläkten gör en omställning där man tilldöms en hörna som Klas Nordström förvaltar på bästa sätt.
Falun fortsätter styra spelet med många bra anfall och Västanfors får försvara sig.
Michael Petterson hittar flytet i ett byte och kan göra två fina mål inom två minuter och då känns det som man börjar få luften att pysa ur Västanfors ballong men då tar orken inte slut men påverkar spelet stor. Passningar som tidigare flutit på missas allt oftare och besluten tar längre tid och blir mer felaktiga, vilket gör att matchbilden planer ut och Västanfors får mer att säga till om. Man för också in en reducering åtta minuter från pausvilan där Fläktens Fredrik Rydberg lägger fram en flippassning till Klas Nordström som på volley slår in bollen bakom Patrick (som för dagen vaktade målet).
Ett symboliskt mål för hade orken funnit i detta fall så tror jag aldrig detta vackra bandymål kommit till för Falun hade en spelare på Rydberg vid passningstillfället samt fyra stycken runt Nordström som ändå fick styra in bollen ostört.

Andra halvlek är i stort en spegel av första, Falun driver på i ca 30 minuter och Västanfors försvarar sig men sticker emellan med giftiga kontringar. Dock är känslan att kontringarna är färre under andra halvlek men ingen statistik fördes på detta. Framåt kändes också anfallen giftigare men en bra målvakt och avslut som kunde förvaltats bättre så hade resultatet kunnat blivit någon bolls skillnad till Faluns fördel, men istället så kan Johan Söderström reducera Faluns 4-2 ledning med endast 3 minuter kvar. Faluns 4-2 mål gjordes av David Jansson som bröt in i mitten och avslutade distinkt efter isen i den 70:e minuten.
Så det blev en nervig avslutning där Fläkten ordnar fram två hörnor, där Nordström har en av dessa i stolpen. Men stormen rids ut och Falun vinner med 4-3.

Resultat är så här års kanske inte det viktigaste, så hur summeras då detta?
Faluns årgång 2017-18 känns väldigt spännande där Daniel Bäcks inträdde på mitten ger ett lugnt och stabilt intryck, men där det finns mycket kvar att slipa på för att få ut det maximala av hans kapacitet. Våra ”unga” spelare har blivit ett år äldre, de ser lite större och starkare ut även om de för dagen kändes lite nedtränade. Micke P var ständigt på gång och åkte sig till många bra lägen. Bäckman, kapten idag, styrde sitt försvar och var rörlig och delaktigt i övriga spelet. De lägen som uppkom förutom målen tog Patrick tryggt hand om.

Idag saknades Jesper Jakobsson, Emanuel Sundqvist och Lukas Mårdberg.
Felix Lindqvist fick följa med på sin första match med A-laget som junioravbytare.

Nu väntar en återhämtningvecka där man släpper upp träning något för att skapa sig ett bra fysiskt läge till kvalmatchen till Supercupen som spelas den 30:e september mot Gustavsberg i Sandviken.

Skribent: Redaktionen
Epost: Adressen Gömd

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info