Hoppa till sidans innehåll

Inför: Falu BS - Köpings IS BK

26 NOV 2014 09:46
Laget går nu in i en hektiskt period med tre matcher på fyra dagar, först ut Köping som ikväll gästar Lugnet.
  • Skapad: 26 NOV 2014 09:46

Kvällens motståndare heter Köpings IS BK och är, precis som Falu BS, nykomlingar till denna säsong. Laget lyckades, i en rafflande andra match, gör ett sista mål i slutminuten mot Mosserud och tog därmed steget upp i Allsvenskan. Men efter slutsignalen och firandet lämnade många tongivande spelare laget och man funderade in i det sista om man skulle dra sig ur serien. Johan Björkldahl tog på sig rollen som spelande tränare och sedan fick man till ett sammarbete med Västerås P20. Lägg där till Johnny "Duske" Johannson samt Oskar Robertsson, som anslutit veckorna innan seriestart, som tillför en stor dos rutin till laget.

Man har öppnat serien med en knapp förlust mot Katrineholm och två resultatmässigt klara förluster mot Borlänge och Örebro. Enligt lite eftersökning verkar årets upplaga, som så många andra i denna serie, kämpar hårt tillsammans och ger sig inte i första taget.

Hur ska då Falu BS lösa detta? Frågan ställde vi rakt till Kruse under gårdagens träning:

-"För vår del spelar det ingen roll vilket motstånd vi har på andra sidan. Vi måste vara ödmjuka inför varje match där vi måste lägga ner ett hårt arbete. Vi måste få till vårt defensiva spel som ger oss trygghet så att vi metodiskt kan arbeta i offensiven och när kuggen hackar, som det gjorde senast, ska vår defensiv se till att vi ändå är med i matchen."

Kommer ni göra några förändringar?, fick Hedberg besvara under samma träning. 

-"Vi kommer att använda oss av samma lag som senast men vi kommer att lägga till Olle Flensburg som gör det möjligt för oss att göra vissa korrigeringar under matchen. Vi har ju, som du nämde, ett schema de närmaste dagarna som mer liknar ett cupspel än en serie och då är det viktigt att vi fördelar krafterna på hela truppen. Tyvärr är Henrik Knutsson sjuk vilket gör att vi inte riktigt har hela truppen att tillgå"

Under träningen igår var förhållanden de bästa, vilket det även ser ut att bli idag. Så se till att klä på er, ta med en varm kompis och ta er upp till Lugnet för att uppleva killarnas enorma fart på nära håll!

Har ni missat starttiden? 19:00 blåser Ulrik Bergman igång matchen!

Skribent: Redaktionen

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info