Hoppa till sidans innehåll

Inför: Mikkeli & Otterbäcken

09 OKT 2014 12:22
Idag inleds Leksands Sparbank Cup i Rättvik och avslutas på söndag med placeringsmatcher. Vi tar ett uppsnack för de två första matcherna, nämligen Mikkeli från Finland och Otterbäcken.
  • Skapad: 09 OKT 2014 12:22

Det är ett laddat gäng som idag inleder cupen i Rättvik. När man ser på killarna är de fyllda av självförtroende efter de träningsmatcher som har genomförts under säsongen.

- "Vi har följt vår plan eller kanske till och med lite bättre", säger Johan Krusé när vi kommer in på tidigare matcher. "Vi har fått ihop en bra defensiv som vi känner oss trygg med och i senaste matchen så pratade vi mer om vår uppbyggnad. Nu har vi verkligen en grund att stå på, men det ligger ett hårt jobb att utveckla detta till poänggivande under serien och det ska vi ta tillvara nu när vi spelar många matcher på kort tid".

- "Vi vet ju inte så mycket om något lag vi ska möta, vilket kan vara till en fördel när man vill se till sitt egna spel", tillägger Johan Hedberg.

Mikkeli

Första matchen går mot ett lag från Finland som heter Mikkeli Kampparit. Enligt lite forskning på nätet ska de ha slutat två i den finska högsta serien förra året men åkte ut i semifinalen under slutspelet. I laget finns Kimmo Huotelin (SM-guld med Edsbyn) och Juho Liukkonen (förra säsongen i Bollnäs) som kanske är de mest kända namnen för bandysverige, men det förtar ju inget från de övriga spelarna som förmodligen håller hög Allsvensk klass.

- "På förhand får man nog se Mikkeli som favoriter i gruppen och kanske för hela cupen, säger Hedberg om motståndet och tillägger. "Jag är i alla fall inte förvånad om de står som slutsegrare när finalen spelats på söndag, men det återstår ju att se"

- "Vi kommer att åka upp med ambitionen att ge dem en rejäl start på cupen och de ska få slita hårt om de vill ha två poäng mot oss", säger Krusé bestämt vilket ger oss kanske en förvarning om allt kommer att taggas upp till cupen.

 

Otterbäcken

Eftersom undertecknad kommer ha svårt att uppdater er om läget efter de sena matcherna så kommer vi packetera allt i två och två.

Så match nummer två är mot Otterbäcken, som spelar i den södra Allsvenskan, och matchen spelas redan på fredagsförmiddagen. Otterbäcken placerade sig förra säsongen på 9:de plats med 14 inspelade poäng. Det innebar kvalplats där man förlorade första matchen mot Helenelund, men kunde sedan vinna hemma med övertygande siffror så att man kunde säkra den Allsvenska plats. Då hänfördes laget av Daniel Svedberg som inför denna säsong bytte lag till Mosserud.

-"Vi vet egentligen inget om Otterbäcken mer än att de förlorat en träningsmatch mot Örebro", säger Krusé om motstådet. "I den här matchen gäller det bara att få igång kroppen, för får man inte det förlorar vi mot vilket motstånd som helst"

Cupen följs bäst på elitrapport.se men ni kan även följa laget på Instagram och Twitter, där ni gärna får visa ert support genom att använda #falubsbandy.

Vi avslutar med att önska spelarna och ledarna lycka till i helgen!

Skribent: Redaktionen

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info