Hoppa till sidans innehåll

Nya spelare klara för BS

28 MAJ 2014 07:00
Olle Flensburg från SAIK kommer efter studenten fortsätta sin bandykarriär i Falu BS. Olle har de tre senaste åren utbildat sig på bandygymnasiet i Sandviken.- Olle är en ung lovande försvarare som varit på gränsen till SAIK:s A-lag under vintern. Han är ambitiös och målinriktad med sitt bandyspel, säger tränaren Johan Hedberg.
  • Uppdaterad: 18 SEP 2017 11:18

Olle spelade den gångna säsongen i SAIK:s U20-lag som spelade sin sista match på Friends där man besegrande Nässjö och tog hem SM-guldet för juniorer.

- Jättehäftig upplevelse! Är något man tar med sig i framtiden, säger Olle om finalen men tillägger snabbt.

- Men nu är det dags att ta nästa steg i utvecklingen och det känns som jag kan göra det i Falun som har en spännande mix av unga och lite mer erfarna spelare.

Olle hade egentligen planerat att åka hem till Östersund över sommaren, där han är uppvuxen, men när Falun hörde av sig tvekade han inte en sekund.

- Falun är en bandystad som inger respekt. Och med den nystart som blivit, med de mål och visioner som klubben presenterat för mig så kände jag att det var helt rätt steg att ta, säger en glad Olle på frågan varför han valde Falun.

- Olle har väldigt gott omdöme både från Dino (Stefan Söderholm, tränare SAIK) och ledarna runt juniorverksamheten i Sandviken. Tillsammans ska vi nu utvecklas så att Olle kan ta steget in i seniorvärlden på bästa sätt, säger Johan Hedberg om Olle och tillägger hans styrkor.

- Olle är skridskostark och en väldigt brytsäker försvarare.

Falu BS har även förstärkt på målvaktssidan inför den kommande Allsvenska säsongen där arbetet att hitta spelare i regionen gett frukt. Det är Henrik Andersson, senast i Linghed, som valt att pröva spel för klubben.

-Henrik var en lovade målvakt i ungdomsåren där han var med i U15-landslaget, säger Johan när Henrik förs på tal och fortsätter.

- Men på något sätt har han alltid varit Linghed trogen. Nu får han konkurrera med Patrik om en plats i A-laget, lyckas han inte får han speltid i U-laget. William Sundberg kommer i första hand att spela sina matcher med P18 så alla målvakter kommer att få speltid vilket känns jättebra. Det är ändå det som utvecklar spelarna mest.

Falu BS vill även tacka Axel Lööf och Jonas Petterson för den gångna säsongen!

Axel kommer att fortsätta sin karriär i Rättvik och Jonas känner inte att motivationen för en satsning finns.

Aktuell trupp finner ni under ”Våra lag” -> ”A-laget Herr” -> ”Truppen” på hemsidan.

Skribent: Redaktionen

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info