Hoppa till sidans innehåll

Ny seger för Falu BS

29 SEP 2017 23:10
På mycket kort varsel ställdes Falu BS under fredagskvällen upp för match mot finska Veitärä. Ett rostigt Falun kunde tillslut vinna komfortabelt med 7-4 där Michael Petterson blev poängbäst med sina 4 mål!
  • Skapad: 29 SEP 2017 23:10

Veitärä skulle under fredagskvällen spela match mot Tillberga men av någon anledning kunde inte Tillberga spela matchen. Så i och med flytten av Gustavsbergsmatchen möjliggjordes det spel för Falun mot de grönklädda.

Falun inledde matchen väldigt trevande där ett tidigt bolltapp ger Veitärä ett bra läge som Henrik Andersson, målvakt för kvällen, kan rädda men returen kan petas in av en av de två störtdykande Veitäräspelarna. Då har det knappt gått 3 minuter av matchen.
Det sätter lite myror i huvudena men man arbetar på och kan skapa fler och fler chanser framåt, inte av ett drivande spel utan med korta perfekta anfall. Det stora spelet hackar betänkligt, men när man träffar rätt tillsammans så har man farliga chanser på G. Många utav dessa chanser resulterade i hörnor där man skrapade ihop hela 8 stycken, där siktet inte var helt inställt.
Michael Pettersson har startat matchen med många åkningar framåt och i den 18:e minuten så skapar han sig ett friläge på en av dessa åkningar, fint framspelad av David Forsell som också är en av de som startat matchen på ett bra sätt. Friläget förvaltas på bästa sätt och vi får 1-1 på tavlan.
4 minuter senare är Micke framme igen, denna gång framspelad av Daniel Bäck, och matchsekretariatet får återigen trycka på Faluns målknapp.

Falun hittar spelet bättre och bättre desto längre in i halvleken vi kommer men försvarsmässigt så känns Falun ihåligt. Veitärä kan gång på gång hitta in bollar in i Faluns hjärta, det vill säga mittplan. Det kanske inte skapas så väldigt många chanser framåt på dessa passningar men känsla var att det var farligt hela tiden.

Med 7 minuter kvar sätter Falun press på Veitärä som renderar i att David Jansson kan komma runt på kanten och kan iskallt, i dålig vinkel, lägga in bollen i bortre gaveln. Där tror undertecknad att man börjat fått finska lejonet in i buren men då sprattlar man till, med lite hjälp av Faluspelarna, och får till ett fint anfall efter ett bolltapp som föses upp i krysset och 3-2 blir resultatet att vila kropparna till.

Isen blir blank och fin igen och förväntningarna är att Falun ska korrigera sig och börja hitta sitt spel, framför allt defensivt. Tyvärr blir det inte så, utan Falun kommer ut ännu mer trevande i sitt offensiva spel. Bolltapp, felpassningar, brist i mottagningar, dåliga beslut och i vissa fall för sega transporter dominerar anteckningarna första kvarten. Dock ska det tilläggas att det defensiva spelet med uppställt lag ser mycket tryggare ut, konstigt nog, och där kan finländarna inte skapa mycket. Men det skapas desto mer när Falun själva har bollen och Veitärä kan göra två mål under denna inledning och leder med 4-3 när firman Forslund/Groth tar timeout efter ganska exakt kvarten spelad.

Vet inte riktigt vad som sa under timeouten men jag kan gissa att man påpekade sitt egna spel för när spelet återupptas hittar man tillbaka och börjar få längre anfall och istället för att man får slita för att reparera misstag kan man lägga energin på att få till egna anfall. Nu får Falun åter grepp om matchen och är från timeouten är man bättre laget.
Det tar dock ytterligare 15 minuter innan man kan reducera, denna gång genom Daniel Bäck framspelad av kaptenen Emanuel Sundqvist. Manne som förövrigt blev pappa för två veckor sedan, så vi passar på att säga Grattis!

I den 77:e minuten så tilldöms Veitärä en straff, efter att Falun haft en liknande situation i offensivt straffområde som inte resulterade i någon blåsning, men Veitäräspelaren kramar klubban med fullkraft med en ritning över målet. Spelet vänder och Falun kan genom Axel Jansson bryta sig in i straffområdet och domaren tar chansen att jämna ut straffresultatet. Micke P kliver fram och sätter straffen säkert. Falun har med 10 minuter kvar även greppet på resultattavlan.

Sista tio har Falun flera chanser att avgöra men missar tyvärr sina lägen men med nästan 90 min på tavlan lämnar Veitärä in och David Forsell kan panga in en hörna och Micke kan förvalta ett läge på kanten så slutresultatet blir tillslut komfortabla 7-4.

Ett för dagen lite rostigt Falun behöver få tid tillsammans på stor plan där man kan nöta och hitta åkningarna utan att behöva fundera. Defensiven behöver man bli mer kontrollerad, där man idag försöker bryta alldeles för tidigt och ensamt. En korrigering i andra till det bättre, så där är man redan på väg.
Offensivt så ser man lagets potential i många korta stunder, men jag tror att man önskar själva att kunna styra mer över spelet speciellt när det handlar om egna misstag och inte om motståndarnas prestation.

Henke i målet ingav stort förtroende idag med ett lugnt och placeringssäkert spel utan yviga rörelser.
Micke, som också tidigare nämnts, skapar väldigt mycket utrymme åt sig själv och andra med sin skridskoåkning. Fyra mål i en match vittnar om att Micke är på väg rätt väg mot en toppsäsong!

Nu väntar ett uppdaterat schema med många välbehövliga matchen. Det startar på tisdag kl 20:00 då man bokat in ytterligare en ny match. Den spelas i Rättvik och motståndare är också det vita laget från Siljan. Ta chansen och se årets upplaga av Falu BS drygt en månad innan seriestart.

Skribent: Redaktionen
Epost: Adressen Gömd

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

Logotype

 

 Logotype

 
Logotype

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

 

 

 

Logotype

 

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info