Hoppa till sidans innehåll

Rättvik - Falu BS 1-9

04 FEB 2016 14:40
Årets sista daladerby för Falu BS slutade med ett målfyrverkeri och en klar seger med hela 9-1! Den på förhand så ovissa matchen mellan två lag med samma antal inspelade poäng blev egentligen aldrig spännande, Falu BS var helt enkelt för bra för Rättvik denna gång.
  • Skapad: 04 FEB 2016 14:40

Matchen börjar strålande och den vana som Falu BS gjort sig i år är att i en hel del matcher göra snabba ledningsmål. Denna kväll kom det två (!) inom loppet av fyra minuter och en snabb 2-0 ledning.

Denna reducerades dock kvickt då gamle Faluspelaren Tomas Hellberg pangade in Rättviks andra hörna och 1-2 efter sex spelade minuter. Efter dessa mål följde en period där det inte blev några mål alls men det var riktigt nära några gånger för Falu BS. 1-3 kommer efter ett fint anfall i 20:e minuten och där unge Anton Lundberg först serverar Jernberg ett skottläge och sedan slår in returen. 
Kort därefter smäller Falu BS in en hörna fram till 1-4 och det är bara drygt 25 minuter spelade. Det var sannerligen ett spelsuget Falu BS som visade upp sig.

1-5 kommer i min 32, också där är upprinnelsen en hörna som bryts men där Falu BS hittar en het Jernberg som pangar in bollen från distans. 1-6 och 1-7 kommer upp på tavlan innan domaren blåser av första halvlek och matchen är förstås avgjord redan efter denna första halvlek, iallafall för oss på läktaren.
Vad säger tränaren Johan Kruse om det påståendet?

-"Avgjort och avgjort, det är det aldrig innan sista visslan har gått men visst var känslan skön och avslappnad i halvtidsvilan, det var den. Utmaningen för oss låg förstås i just detta, att komma upp i nivå igen efter den urladdning som skett. Det är inte lätt men killarna går ut och stänger igen butiken och vi vinner andra halvan med 2-0. Det är en bra egenskap" säger Johan Kruse

Vi håller med, den andra halvleken är mer spelmässigt jämn men där känslan är att Rättvik har mycket svårt att skapa något i den defensiv som Falu BS visar upp. Några chanser till mål dyker upp men starkt jobb av försvar och målvakt förhindrar någon reducering. Falu BS spelar av halvleken på ett bra sätt, gör ytterligare två mål och bränner dessutom ett friläge och en straff.
1-9 i ett derby som var så ovisst från början, hur går det till?

-"Jag kände att det var avslappnat och bra innan matchen och såg också glöden i ögonen på pojkarna efter isvärmningen. De har kämpat på och försökt spela en teknisk och fartfylld bandy i snö, regn, dimma, storm och allt möjligt, och gjort det bra utan en massa gnäll och stön, men när det erbjuds en kanonruta som i hallen, ja de var ruggigt spelsugna helt enkelt och då är vi så här bra." menar tränaren Johan Hedberg

Hög energi alltså men bjöd Rättvik på något motstånd egentligen?

-"Ja, det tycker de säkert inte själva men för mig vad det ett Rättvik som vi hade förväntat oss i drygt 40 minuter men det är klart att de sedan tappar motivation och kraft när vi slår in spikarna 6 och 7-1 på de sista minuterna av första halvlek. Fram tills dess tycker jag ändå de kämpar på och kör men idag var vi några nummer för stora helt enkelt." svarar tränaren Johan Kruse

Nu ramlar matcherna på, detta var omgång 18 och det kvarstår endast 4 matcher av årets säsong. Falu BS har Gustavsberg och Katrineholm hemma på Lugnet och Spånga/Djurgården och UNIK på bortaplan. Närmast väntar hemmamatchen mot Gustavsberg, lördag 6/2 kl 15.00.

Vi ses då! 

Skribent: Redaktionen

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

Logotype

 

 Logotype

 
Logotype

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

 

 

 

Logotype

 

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info