Hoppa till sidans innehåll

Slutfas av säsongen - DIF, UNIK och KSK

19 FEB 2016 11:14
För drygt en vecka sedan spelade Falu BS sin 20:e seriematch denna säsong mot Spånga/Djurgården. Denna, den 20:e seriematchen, slutade 11-3 till Falu BS och innebar lagets 12:e seger och man är fortsatt med i kampen om 3:e platsen. En kamp som står mot de båda kvarstående motståndarna UNIK (ikväll) och Katrineholm (söndag 14.00 på Lugnet).
  • Skapad: 19 FEB 2016 11:14

Om vi tittar snabbt tillbaka på matchen mot Spånga/Djurgården kan vi konstatera att det var en härlig bandydag på Spånga IP. Solen värmde och många tog chansen att besöka idrottsplatsen för skridsko- eller skidåkning (fanns faktiskt ett spår anlaggt runt fotbollsplanen!).

Kort om matchen är att Falu BS visade direkt att man var det bättre laget och första 25 minutrarna var det tryck och också en 2-0 ledning. Vips så stod det 2-2 efter en hörna och en lurig kontring men där Falu BS lyckades gå till halvtidsledning med 3-2. 

Andra halvlek var Spånga/Djurgården mest sugna och där räddade Falumålvakten Henrik Andersson två frilägen innan kvitteringen till 3-3 slutligen trillade in. Målet fick väckarklockan att ringa och Falu BS gasade på och gick fram till 5-3 ledning där matchen sedan låg och "vilade" fram till 6-3 kom med dryga kvarten kvar......och då gick luften ur Spånga/Dif samtidigt som Falu BS spelarna visade upp stor spelglädje. 5 mål lyckades dalmasarna trycka in innan domaren förkunnande matchen färdig. Första gången det blev tvåsiffrig seger denna säsong, 11-3, och en skön bussresa hem till Falun.

Nu går serien in i slutskedet med två tuffa matcher, först idag mot UNIK i Relitahallen och sedan kommer Katrineholm på besök till Lugnet (14.00). Det blir en spännande kamp om 3:e platsen (UNIK har en teoretisk chans att fortfarande nå 2:a platsen) mellan just dessa lag, där UNIK har 1 poäng tillgodo på de jagande lagen Falu BS och Katrineholm.

Tuffa utmaningar såklart men roliga matcher att spela och nu hoppas vi på en fin slutspurt och två nya segrar!

Så här i slutskedet av serien är nu alla återigen tillgängliga för spel efter långvariga skadeproblem. Axel Jansson och Jonas Wennerström kör båda på 100% på träningarna och det återstår att se om de hittar in i laget i dessa två matcher. Kul att se dem i träning igen!

Vi ses väl på Lugnet på söndag? Sista hemmamatchen och laget siktar på en sista fin prestation och sedan få tacka er i publiken för säsongens stöd och säga på återseende!

Skribent: Redaktionen

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

Logotype

 

 Logotype

 
Logotype

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

 

 

 

Logotype

 

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info