Hoppa till sidans innehåll

TB Västerås - Falu BS 5-0

02 SEP 2016 22:50
Matchandet drogs igång för Falu BS Bandys a-lag idag och det var elitseriemotståndaren TB Vasteras som var först ut. Falu BS gjorde ett bra första intryck men visst var det ringrostigt.
  • Skapad: 02 SEP 2016 22:50

Fredag kväll och match i ABB Arena mellan Falu BS och TB Västerås (oftast kallade Tillberga). En motståndare med en hel del försprång i nuläget, med matcher och träningar på bandyplan. TB Västerås har spelat och förlorat mot Bajen med 3-1 men vann sedan med 14-2 mot Gripen.

Falu BS gör en bra första halvlek men ligger under med 2-0 när domaren blåser för halvtidsvila. Inte någon riktigt het målchans för Falumål men där TB skapar några och förvaltar 2 st. En första 45 där Falu BS ser ut att ha kvar sina defensiva takter men där det inte riktigt klickar i anfallsspelet.

Andra halvlek ser väl likadan ut anser vi, men där TB har större övertag och gör även 3 mål till. Falu BS är iallafall framme och gör några avslut men tyvärr inga mål idag.

Vi kollar av med tränaren Johan Kruse vad våra tränare tycker så här direkt efter matchen.

-"Vårt syfte med den här matchen var klar, vi ville möta ett bra lag som kunde syna oss på ett bra sätt. Vi vill veta vad vi är bra på just nu och vad som blir våra förbättringsområden framöver. För att få detta hade vi störst fokus på vår defensiv, vilken jag tycker fungerar riktigt bra för att vara i nuläget. Vi har fått ett kvitto på att våra tankar på hur vi vill försvara oss ligger tämligen rätt. Såklart behöver vi få in lite nya fräscha ideer och det tar vi på måndag. De mål vi släpper in är helt ok, det är några lyft och situationer där det syns att vi bara gjort en träning på stor plan ännu. I övrigt en gedigen och bra defensiv insats tycker vi." menar Kruse och fortsätter:

-"I uppspelsfasen ser vi att vi har kvar stora delar av de tankar och mönster vi jobbat med under de här åren men att det behövs lite mer snack och vana från stor bana för att göra oss lite vassare och tyngre i anfallen. I en första match som denna är det normalt att anfallen blir lite för raka mot mål och det är lite för lätt att försvara sig mot. Spännande att vi ändå gör så pass många bra värderingar i våra tankar redan nu, det ska vi fortsätta vara bra på." säger Kruse.

Torsk med 5-0 mot ett elitserielag är helt i sin ordning tycker vi också, håller ni med?

-"Vi vill alltid vinna och det gjorde vi idag också. I den "match" jag förde statistik ser jag att vi vann eftersom vi gjorde det vi ville massor av gånger och då blir det vinst i våra böcker just nu. Det är skönt för oss att få den här återkopplingen vart vi är och det är tack vare att grabbarna gick in 110 för det här." säger Kruse från bilen.

Vi ber grabbarna köra försiktigt hem och ser fram emot nästa match, lördag 17/9 mot Västanfors i Rättvik Arena. Avslag kl 12.00.

Vi ses!

Skribent: Redaktionen
Epost: Adressen Gömd

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

Logotype

 

 Logotype

 
Logotype

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

 

 

 

Logotype

 

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info