Hoppa till sidans innehåll

Tränaren summerar helgen

16 SEP 2014 11:04
Då var höstlägret för A-laget avklarat och tränaren Johan Hedberg har fått uppdraget för hemsidan att berätta om helgens alla moment.
  • Skapad: 16 SEP 2014 11:04

I fredags packade vi två minibussar fulla med spelare och en släpvagn med utrustning för att ta oss ner till Uppsala för ett ispass i Relitahallen.

Under träningen gavs målvakterna chansen att gnugga rörelser samt att utespelarna hann göra några uppgångar, men där den mesta delen av tiden lades på spel för återkomma till de större ytorna som ges i en bandyhall i förhållande till en hockeyrink.

Lördagen startade tidigit för att väcka kropparna igång till den match som senare väntade oss. Sedan hade vi gott om tid för att lägga upp en spelplan mot UNIK där vi tänkte fortsätta vårt defensiva jobb men där vi även skulle träna på lite vår speluppbyggnad.

Därför präglades den första halvleken åt ett låst spel där spelarna såg till att ligga inom ramen för vad vi kommit överens om, vilket gjorde oss ganska lättlästa tillslut. Men även UNIK:s glädje att få spela sin första match gjorde att de hade ett litet övertag i första halvlek. Mycket var signerat falubekantingen Erik Sundin som visade att han kommer att betyda mycket för UNIK:s spel i år. Resultatmässigt är dock matchen jämn där båda lagen skapar en del chanser, men där vi ändå tycker att vi skapade de flesta farliga lägena åt UNIK själva genom några mindre lyckade beslut. Men det är nått vi i gruppen tolererar förnärvarande när vi vill få spelarna att våga spela det spel vi vill.

När sedan tyglarna släpps lite i andra halvlek tycker jag att vi tar över matchen och skapar ett lite grepp om händelserna. Men UNIK har ett väldigt samlat försvar som gör det riktigt svårt att komma till de riktigt klara lägena. Resultatmässigt fortsätter det vara jämnt men i slutskedet tillåts UNIK att kontra in ett segermål så slutresultatet skrivs till 4-3.

En bra match där vi känner att vi ändå hänger med ett mittenlag från Allsvenskan förra året, vilket känns positivt. Vi kommer att fortsätta arbeta för att vara bäst när vi kommer till serien för det är då vi måste ta våra poäng.

Lördagen avslutades med att analysera matchen tillsammans för att hitta alla positiva saker som vi kunde ta med oss, en ganska lång lista kan jag lova.

Söndagen startade även den relativit tidigt med frukost, för att magen skulle hinna smälta allt till ett ansträngde fyspass under förmiddagen. Här fick killarna använda alla muskler i kroppen så när många av killarna hittade sovläget hem kändes ganska logiskt.

Helgen summeras som positiv där vi fick umgås tillsammans och skapa dom band som senare är så viktiga att ha. Givetvis finns det saker som vi kan lägga upp bättre till kommande säsongen men nu vet vi att Uppsala är den bra stad att ta hjälp av för dessa läger.

 

// Johan Hedberg

 

Skribent: Redaktionen

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info