Hoppa till sidans innehåll

Vi är på gång!

24 AUG 2016 16:50
Sedan förra veckan har A-laget nu också gått på is, för tillfället i den berömda och nu renoverade ishallen. De två första passen (ti-to) var mest för att känna på grejorna igen men det syntes att pojkarna längtat, vilken fart det var....
  • Skapad: 24 AUG 2016 16:50

Vi var såklart nyfikna på hur alla såg ut men lite mer fokus låg såklart på våra nyförvärv Hvornum, Mårdberg och Eriksson. Det vi såg var det vi förväntade oss, Mårdberg och Eriksson var härligt energiska och Hvornum stabil med stor kalibrig bössa.

När vi synade gruppen mer nogrannt hittade vi en ny-gammal bekanting också, Anton Dahlberg, nyförvärvet från förra året som pga skadeproblem endast körde Edsbyns P20, är tillbaka och ser spännande ut. Kul!

Tog en kort avstämning med tränaren Johan Kruse.

Kalvar på grönbete verkar det, eller ser du något annat?
-"Nej, det är som det ska. Härligt för killarna att få vara lite mer grenspecifika i träningen men det är alltid tufft så här första passen innan musklerna vant sig"

Vad kan man egentligen träna på inne i det här "badkaret"?
-"Vi försöker ha med våra grunder i spelet in på de här små ytorna och göra det så likt det går men främst blir det individuell utveckling där killarna nu fokuserar på bollkontroll, skridskoåkningen och det korta passningsspelet. Det går inte att köra spelövningar som vi gör på bandyplan så det får vi ta på några få inbokade pass i bandyhallar och våra träningsmatcher."

Smygstartar ni nu eller är det fullt blås direkt?
-"Nja, lite mjukt vad gäller våra egna förväntningar av spelet på isen såklart, det är nya skridskor och en del grejer som ska hitta sina platser men det städade vi av förra veckan, nu är killarna på tårna och du ser att det är heta viljor där ute (pågår lite småtjafs där ute och smäller några klubbor i sargen när medan vår intervju).

Efter detta lät vi Kruse återgå till coachandet och övervakandet av spelet och vi gick nöjda hemåt. Vad härligt att nystanet rullar på Lugnet igen, snart är det seriepremiär.......

Vill du se Falu BS träningsmatcha så är dessa matcher bokade per idag:

2/9 - TB Västerås i ABB Arena 18.30
17/9 - Västanfors i Rättvik Arena 12.00
28/9 - Örebro SK i Örebro 19.30
14-16/10 Leksandssparbank Cup i Rättvik Arena

 

Skribent: Redaktionen
Epost: Adressen Gömd

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

Logotype

 

 Logotype

 
Logotype

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

 

 

 

Logotype

 

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info