Hoppa till sidans innehåll

”Allt fokus på seger mot AIK"

12 MAR 2019 13:03
Dags för sista omgången i rysarkvalet. Elitserieklara AIK gästar Lugnet. Då är det bara seger som gäller.
– Det enda vi kan påverka i dagsläget är vår insats mot AIK på onsdag och där lägger vi kraften, säger BS-tränaren Jocke Forslund.
  • Skapad: 12 MAR 2019 13:03

Den tunga förlusten mot Nässjö söndags ska bort ur tankarna. BS var träningsledigt på måndagen och träffas i dag tisdag för träning och matchgenomgång inför kvalets sista match, mot AIK hemma på Lugnet på onsdagskvällen klockan 19. Falu BS har fortfarande chansen med en poäng upp till tabelltvåan Frillesås, som möter Nässjö hemma.  

Resan hem efter förlusten mot Nässjö måste ha varit tuff, men gav det ändå några konstruktiva diskussioner som ni kan ta med er till AIK-matchen? 

– Under hemresan från Nässjö pratade vi inte speciellt mycket om matchen som vi förlorade. Det är inget som vi brukar göra i vanliga fall heller. Det är lätt att det blir de negativa känslorna som man har från matchen som tar över. Det kan vara svårt att ha en klar bild över vad som gjorde vad när man är i ett sådant tillstånd, säger Jocke Forslund och fortsätter:
– Det gäller även när man har vunnit! Jag vill gärna se matchen en gång till och kolla av om min bild av matchen stämmer överens med känslan och uppfattningen som jag hade direkt under och efter matchen.På hemresan fick var och en värka ut matchen på sitt sätt.

Falu BS fyra poäng i kvalet har kommit efter seger borta mot Frillesås, i en helgjuten insats, och två oavgjorda matcher mot Nässjö hemma respektive Frilleås hemma. Men nu är det inte rätt läge att  analysera varför det inte blivit fler poäng, menar Jocke Forslund.

– Vårt fokus är att vinna säsongens sista match mot AIK! Där riktar vi all kraft. Att analysera vad som är fel eller vad som inte har varit tillräckligt bra under kvalspelet finns det inte utrymme för. Det är hela tiden nästa match och vad vi kan göra lite bättre än förra matchen. Framförallt hur vi ska vinna matchen. 
Kvalet är stenhårt, och som väntat får man inget gratis. Det är bara stenhårt jobb som gäller – samtidigt som det krävs lite flyt.  

– Det är väldigt små marginaler och det handlar om att göra mål när man väl har chansen. I senaste matchen mot Nässjö så har vi tre-fyra bra lägen minuterna innan Nässjö gör sitt 2-1-mål på en omställning där vi tappar sex man i deras straffområde.

– Det är moment som får stora konsekvenser för den matchutgången! Dom momenten behöver vi vinna. Det hoppas jag att vi gör mot AIK, säger Jocke Forslund. 

Vi önskar Jocke Forslund och hans spelare stort lycka till! Det är fri entré mot AIK och vi hoppas att killarna kan få stort stöd av en stor hemmapublik på Lugnet!


Foto: Bandyplay
Skribent: Falu BS Bandy
Epost: Adressen Gömd

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info