Hoppa till sidans innehåll

”Alltid skönt att komma igång med målen”

02 SEP 2019 10:18
Stort spelövertag, mängder med chanser och seger med 6-2 (3-1). Falu BS gjorde en fullt godkänd insats mot Katrineholm på lördagen.
  • Skapad: 02 SEP 2019 10:18

– Det var väl en bra insats med tanke på att vi är tidigt in på säsongen, en vinst är alltid en vinst och det är glädjande, säger tvåmålsskytten Micke Pettersson efter säsongens andra träningsmatch.

BS inledde lite trögt och åkte på ett tidigt baklängesmål, men spelet tog sig allt eftersom. När BS fick bättre tryck framåt var dominansen kraftig. Statistiken är tydlig: 14-3 i hörnor och 16-2 i skott på mål. 

– Positivt är att vi har bra fart och rullar på väldigt många spelare i vårt uppspel vilket gör att vi blir svåra att läsa. Kan vi jobba med att vrida och vända ur lite på motståndarnas planhalva samt sätta passningarna kommer vi att få ett grymt momentum, säger Micke Pettersson vars två mål minuterna före slutsignalen definitivt stängde matchen. 

– Målen är väl inte att säga så mycket om, två bra passningar (från Mattias Blom och Lukas Mårdberg) och ganska enkla avslut. Men alltid skönt att få komma igång med målen!

Tränaren Jocke Björkman tyckte att insatsen bådar gott. Skärpan, tajmingen och effektiviteten på hörnor kommer att bli bättre med tiden. 

– Vi är nöjda med framförallt andra halvlek där vi skapar mängder med chanser och har ett bra tryck i vårt offensiva spel med stor delaktighet. Vi hade perioder i första då vi inte hittade rätt i offensiven och slängde i väg lite bollar. Annars en väl genomförd match, säger Björkman.

Katrineholm kvalade sig kvar i allsvenskan förra säsongen och hoppas hamna högre upp i tabellen i vinter. 

Falu BS målskyttar: Micke Pettersson 2, Lukas Mårdberg, Jocke Bergman (straff), Tobias Andersson, Tobias Dahlin.  

Skribent: Falu BS Bandy
Epost: Adressen Gömd

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info