Hoppa till sidans innehåll

Anton Lundberg: "Skulle vara kul med en skrällvinst"

15 JAN 2019 08:54
  • Skapad: 15 JAN 2019 08:54

Formstarke backen Anton Lundberg, 21, är ett av många framtidsnamn i Falu BS. Efter bandylektionen mot proffsen i superlaget Villa tar Anton och resten av BS med sig krigarinställningen till fortsättningen, närmast mot Vetlanda borta och Edsbyn hemma i helgen.

Vad lär man sig av att spela mot ett lag som Villa, kan ni ha nytta av och utvecklas av en sån match inför fortsättningen?
– Villa är ett jätteskickligt lag, klart vi tar lärdom av att möta dom. Man måsta alltid försöka vara steget före dem om man ska hänga med. De spelar mycket boll med många spelare med i spelet och med mycket fart, det är så vi vill spela också, säger Anton Lundberg.

Matchen mot Villa var, trots den klara förlusten, ett fall framåt för BS efter en lite tyngre period. Laget visade fin inställning och gav aldrig upp.

Hur känns kroppen av det intensiva matchandet under säsongen, är man sliten?
– Många av oss är ovana med så här tajt mellan matcherna. I allsvenskan var det en match i veckan. Det blir tuffare med mindre tid mellan matcherna som det är nu. Man blir lite mer sliten, det gäller att vara extra noga med återhämtning. Sömn och vad man stoppar i sig är väldigt viktigt.

Anton Lundberg har den här säsongen skolats om till back och har gjort en rad fina insatser.

Det känns som att du har tagit stora kliv i utvecklingen, du spelar med fart och blir aldrig stillastående, vad säger du själv om din egen utveckling?
– Jag tycker det känns bättre och bättre. Jag krigar hårt varje träning och match för att utvecklas så mycket som möjligt. Nu dom senare matcherna har jag spelat back, jag tycker det har känts bra. 

Hur ska ni spela för att knipa nån poäng före VM-uppehållet, mot Vetlanda och Edsbyn?
– Har vi bra inställning och jobbar hårt har vi chans till poäng. Vi jobbar vidare på våra bra saker som vi har gjort de senaste matcherna och fortsätter att åka mycket skridskor både i offensiven och i defensiven. Det skulle vara kul med en skrällvinst men det krävs ett hårt jobb då.

På fredag möter BS Vetlanda borta och på söndag gästar Edsbyn Lugnet, innan det blir uppehåll för VM.

Skribent: Falu BS Bandy
Epost: Adressen Gömd

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

 

 

 

 

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: kansli@falubsbandy.s...

Se all info