Hoppa till sidans innehåll

Axel Jansson klar för Hammarby

21 DEC 2020 18:25
Axel Jansson lämnar Falu BS för spel i Hammarby.
  • Skapad: 21 DEC 2020 18:25

I lördags blev Axel Jansson, 25, utsedd till matchens lirare när Falu BS besegrade Katrineholm. Det blev mittfältselegantens avskedsföreställning.

Nu lämnar han Falu BS för Hammarby. Redan på måndagen begav han sig till Stockholm för att ansluta till Bajen.

– Tråkigt för oss att tappa en bra spelare och kille men samtidigt jätteroligt för Axel, som varit i föreningen hela tiden, att han får chansen att spela elitserien igen även om det inte är i BS-tröjan denna gång, säger Anders Pehrson i Falu BS sportgrupp.

Det har varit snabba ryck. Hammarby har råkat ut för ett antal skador och tog nyligen kontakt med Axel. Klubbarna har kommit överens för vad som krävts för en övergång.

– Det är en otroligt rolig chans som inte går att tacka nej till. Efter samråd med berörda så var det bara att köra. Såklart samtidigt tråkigt att lämna BS där jag spelat sen jag var fem år, men det är som sagt en för bra chans för att inte testa, säger Axel som spelade i elitserien för två säsonger sedan med BS.

Hur känns det att få lira i elitserien igen med Hammarby denna gång?
– Det är en uppgift som jag har oerhört stor respekt för, jag ska försöka hjälpa Hammarby så gott jag kan i deras skadedrabbade läge. Kan inte fylla en millimeter av de skadades skor men hoppas kunna bidra med något positivt!

Axel blir BS-produkt nummer två i Hammarbys a-trupp denna säsong. Där finns ju sedan ifjol David Jansson som utvecklats till en av de viktigaste spelarna. Axel ser fram emot att spela med David igen och i laget har han även en nära polare till: Kasper Milerud.

Axel har varit tongivande i BS den här säsongen och lämnar nu ett tomrum efter sig som nya talanger får chans att fylla.

– Jag tycker att fystränarnas (Gustaf Ollas, Emma Jansson och Hanna Engholm) upplägg har haft positiv inverkan på mig och hela laget men framförallt är det Jocke Björkman som hjälpt mig att ta steg i rätt riktning, grym tränare.

Vi önskar Axel stort lycka till i Bajen!

Foto: Robert Stenerhag. 

Skribent: Falu BS
Epost: Adressen Gömd

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

 

 

 

 

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: kansli@falubsbandy.s...

Se all info