Hoppa till sidans innehåll

Bäck klar för ny säsong: ”Motiverad att ta klivet upp med BS”

18 JUN 2019 09:13
Daniel Bäck, 32, är klar för en fortsättning i Falu BS! Mittfältsdirigenten har skrivit på ett nytt ettårskontrakt.
– Får vi ihop det på ett bra sätt så kan det bli en rolig vinter på Lugnet, säger han.
  • Skapad: 18 JUN 2019 09:13

Ytterligare en viktig kugge i lagmaskineriet är nu alltså på plats inför kommande säsong. Daniel Bäck, med sin högklassiga passningsklubba och blick för spelet, har skrivit på för sin tredje säsong i BS-tröjan.

– Det känns bra att det är klart, att pappren är påskriva. Det har dragit ut lite på tiden av olika anledningar men nu är det som sagt klart, vilket är skönt, säger han.

Hur känns det inför kommande säsong för egen del?
– Det känns fint och jag är motiverad till att hjälpa BS att ta klivet upp igen. Känslan från förra säsongen var att vi slarvade bort elitserieplatsen i kvalet, tyvärr.

Vad säger du om BS lagbygge med nyförvärven, och era chanser i allsvenskan?
– Jag tycker det ser bra ut i det stora hela, med väldigt fina nyförvärv. Får vi ihop det på ett bra sätt så kan det bli en rolig vinter på Lugnet och förhoppningsvis återtar vi en elitserieplats.

Daniel Bäcks påskrift gläder naturligtvis klubben.

– Bäck kom in för två säsonger sedan och har blivit en del av ryggraden i laget. Med sitt lugn och rutin levererar han alltid ett spel med en hög lägsta nivå vilket skapar en trygghet för laget. Det är jätteroligt att en sådan duktig spelare kan känna stort sug att med resten av laget försöka återta en plats i bandyns finrum, säger Johan Hedberg i Falu BS sportgrupp.

Hittills kommunicerad trupp: Målvakter: Patrik Hedberg (ny från Hammarby), Henrik Andersson. Utespelare: Mikael Olsson (ny från Västerås SK), Isac Johansson (ny från Tranås), Mattias Blom (ny från Ljusdal), Joakim Bergman, Daniel Bäck, Lukas Mårdberg, David Forsell, Tobias Andersson, Michael Pettersson, Axel Jansson, Axel Berglund, Martin Bengts, Pär Bäckmans, Anton Lundberg, Tobias Dahlin.

Sedan tidigare har Falu BS dessutom flyttat upp fem juniorer i a-laget under försäsongen: Eskil Hjelm, Carl Jansson, Elliot Hellström, Edward Staffas och Jalmar Lindqvist.

Tränarteamet består av: Joakim Björkman (huvudtränare) Emanuel ”Manne”Sundqvist (assisterande) och Olle Mårshans (assisterande).

Skribent: Falu BS Bandy
Epost: Adressen Gömd

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

 

 

 

 

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: kansli@falubsbandy.s...

Se all info