Hoppa till sidans innehåll

Backtuffingen inför BS–Västerås: "Ta med nära och kära för spänning och underhållning på Lugnet"

17 DEC 2018 10:26
  • Skapad: 17 DEC 2018 10:26

Axel Berglund, 23, är backtuffingen som inte viker en tum i närkamperna. En krigare som alltid ger max – och lite till.
– Vi i laget ska göra allt vi kan på planen och hoppas att även ni i publiken gör allt ni kan uppe på läktaren för att heja fram vårt Falu BS, säger han inför tisdagens hemmamatch mot Västerås SK.

Axel Berglund, en av många egna produkter som varit med på resan upp till elitserien, har ett rejält stort BS-hjärta och är ett föredöme i sin inställning till träningar och matcher.

Precis som hela laget har han utvecklats under säsongens gång och vuxit in i elitseriekostymen. Nu laddar han och resten av truppen som bäst inför drabbningen mot Mesta mästarna Västerås SK på Lugnet nu på tisdag den 18 december.

Det har ju varit en del ändringar i försvaret hittills, men du har krigat på och tagit tillbaka en plats i startelvan, hur känns det?

– Ja det har ju varit en del ändringar i backlinjen, men nu tror jag att vi har hittat rätt. Det har känts bra i dom två senaste matcherna. (Tellus och VSK borta)

– Jag vet inte riktigt om jag har krigat mig tillbaka in i startelvan igen. Vi är en tunn trupp och när (David) Forsell fick två matchers avstängning så fanns det inte så många spelare att välja mellan. Men det är klart att det känns bra, det är alltid roligt att få förtroende och att få spela.

Du är en tuff back, när är det som roligast på isen?
– Tuff och tuff vet jag inte om jag är, men jag gillar att gå in rejält in i närkamperna.

– Roligast på isen är det när det är hemmamatch på Lugnet, några grader minus och mycket folk på läktarna. Matchen får gärna vara jämn och det smäller lite i närkamperna. Såklart är det roligast om också Falu BS står som vinnare i slutet av matchen!

VSK hemma härnäst, har du nån hälsning till faluborna om varför de ska ta sig till Lugnet och kolla?

– På tisdag är det är dags att ta med sig alla nära och kära till Lugnet för att få se en spännande och underhållande bandymatch. Vi i laget ska göra allt vi kan på planen och hoppas att även ni i publiken gör allt ni kan uppe på läktaren för att heja fram vårt Falu BS!

Välkomna till Lugnet för bandy av hög klass! Falu BS är inne i en bra period med segern mot Tellus förra veckan och en stark insats mot Västerås borta, trots förlust.

Matchen börjar klockan 19, tisdag 18 december.

Skribent: Falu BS Bandy
Epost: Adressen Gömd

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info