Hoppa till sidans innehåll

BS med i toppstriden – nu väntar superhelg på Lugnet!

13 JAN 2020 08:35
Bortaturnén gav tre poäng av fyra möjliga! Efter oavgjort mot Tillberga och seger mot Örebro är Falu BS på allvar med i toppstriden. Nu väntar superhelg på Lugnet!
  • Uppdaterad: 13 JAN 2020 08:35

Lördagens bortamöte med Tillberga i Västerås slutade 3–3 efter att tvåmålsskytten Michael Pettersson kvitterat i slutsekunderna. BS låg under med 1-3 i mitten av andra, men David Forsell kvitterade på hörna med tio minuter kvar av full tid och på övertid lyckades alltså Micke Pettersson få in den poängräddande bollen.

Spelet hackade en aning, men starkt av laget att komma tillbaka, menade BS-tränaren Jocke Björkman.

Söndagens match mot Örebro i Behrn Arena blev om möjligt en ännu större rysare. Här bjöds det på några bländande prestationer. Tobias Dahlins suveräna solomål till 2-2 strax efter paus är en – Patrik Hedbergs fantastiska räddning i slutsekunden en annan. Dessutom Lukas Mårdbergs två vassa fullträffar, och Joakim Bergmans revansch på hörna (segermålet) efter en missad straff i matchinledningen. BS höll undan och tog en mycket viktig seger.

Patrik Hedberg visade än en gång sin klass när han stoppade bollen med en svettig benparad, precis före slutsignal. ÖSK:s Saku Hämäläinen skulle trycka in kvitteringen, men ”Pata” hann otroligt nog emellan och BS vann, 4–3.

– Han måste ha ont i varenda muskel efter den räddningen. Det här är en grymt skön seger. Vi gjorde en jäkligt bra bortamatch och visar stark moral genom att inte ha förlorat på åtta matcher. Det är väldigt starkt i den här serien, säger BS-tränaren Joakim Björkman till Bandypuls

”Pata”:

– Jag tänkte bara: det får inte bli mål. Jag tror att han missade bollen lite, för det kändes som att han stod på knä när han tryckte till bollen.

Han säger att det gjorde ont att sträcka ut till max i situationen men att ”det ska göra ont att vinna”.

– Jag har haft en bra försäsong och med mycket stretching. Det är inga problem. Jag är bara 31 år så jag har väl en 15-16 år kvar att spela. Vi har varit uträknade några gånger, men vi ger oss aldrig. 

BS är med i toppstriden på allvar, med samma poäng som trean Örebro på kvalplats. Nu väntar superhelg på Lugnet – Gripen på lördag klockan 15 och Kungälv på söndag klockan 14. Kom och stötta BS i den allsvenska toppstriden! Varmt välkomna!

Tillberga–Falu BS 3–3 (0–1)

Målen: 0–1 (7) Michael Pettersson (David Forsell), 1–1 (57) Anton Sjödahl (Max Mårtensson), 2–1 (77) Martin Flodström (Max Mårtensson), 3–1 (83) Niklas Engström (Victor Elander), 3–2 (86) David Forsell (Tobias Andersson), 3–3 (97) Michael Pettersson (Tobias Dahlin).

Hörnor: 8–14.


Örebro–Falu BS 3–4 (2–1)

Målen: 1–0 (14) Filip Bergman, 1–1 (30) Lukas Mårdberg (Daniel Bäck), 2–1 (42) Nico Nevalainen (Tomas Hedlund), 2–2 (47) Tobias Dahlin (Axel Jansson), 2–3 (60) Lukas Mårdberg, 3–3 (77) Alexander Strand (Robin Folkesson), 3–4 (85) Joakim Bergman (Tobias Dahlin).

Hörnor: 10–6.

 Foto: Robert Stenerhag 

Skribent: Falu BS Bandy
Epost: Adressen Gömd

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info