Hoppa till sidans innehåll

BS nya fystränare: ”All in” som gäller!

21 APR 2020 19:51
Försäsongen drar igång – här är Falu BS nya fystränare: Elitfriidrottaren och träningsinstruktören Emma Jansson och Gustaf Ollas, personlig tränare samt grundare av träningsmärket ICIW. Båda intygar att det är ”all in” som gäller.
  • Uppdaterad: 21 APR 2020 19:51

Samtidigt som det ordinarie tränarteamet stakar ut det rent bandymässiga kommer a-lagets försäsong att skötas av en karismatisk och välmeriterad duo med ett starkt driv:

• Emma Jansson, friidrottare på elitnivå och instruktör på Actic – pluggar till personlig tränare.

• Gustaf Ollas, tidigare bandyspelare i BS, personlig tränare och entreprenör inom träning – driver träningsmärket Icaniwill, ICIW.

Båda fanns med på Falu BS försäsongsupptakt på tisdagen och har nu lagt upp en plan.

– Jag är supertaggad. På en skala 1-10 så 11, haha! Det ska bli jättekul att få vara en del av bandyn, jag har följt laget de senaste åren och ser det som en förmån att få träna en grupp som har tydliga mål. Jag ser fram emot att bidra till utveckling under uppbyggnadsperioden, säger Emma Jansson som i flera år varit en av Sveriges bästa sprinters.

Emma har genom åren samlat på sig erfarenheter och kompetens som kan lyfta spelarna ytterligare.

– Min bakgrund som friidrottare har gett mig erfarenheter om konditionsträning, uthållighet, löpteknik, rörlighet – det är bland annat det som jag kan bidra med för att utveckla killarna, säger hon.

Gustaf Ollas, tidigare spelare i Falu BS, stöttar klubben via sitt företag och kliver nu alltså in även på träningsfronten.

– Det känns för det första som en stor ära att ens få frågan och samtidigt som ett enormt förtroende från ledningens sida. Jag har väl egentligen bara ett sätt att ta mig an såna här uppgifter och det är all-in, haha. Jag gillar att analysera och insupa så mycket info jag kan kring det jag tar mig an och ämnar göra samma sak med BS, säger Gustaf och fortsätter:

– Jag hoppas ju såklart tillföra min kunskap som jag samlat på mig under åren och kanske ett annorlunda/nytt sätt att tänka kring träning, kost, återhämtning. Sen för egen del hoppas jag såklart kunna stötta spelare och ledare som ett bollplank kring utveckling på individnivå, inte bara truppnivå.

Tillsammans sätter Emma och Gustaf ihop ett upplägg baserat på deras respektive expertisområden.

– Sen är ju Emma på plats. Hon och några till genomför planen. Jag bor ju i Stockholm så kommer jag åka upp till Falun på bestämda tillfällen, säger Gustaf.

Falu BS sportchef Anders Pehrson:

– Jag är otroligt glad att Emma och Gustaf klara för detta uppdrag, man känner vilken enorm energi,vilja och proffsig inställning dom har till detta när man pratar med dom. Jag är helt övertygad att dom kommer komplettera varandra bra med sina olika erfarenheter inom träning. Jag vill samtidigt tacka "Manne" Sundqvist för det suveräna jobb han på ner på gruppen ifjol som fystränare.

Vi önskar den dynamiska duon Emma och Gustaf stort lycka till – kör hårt!

Skribent: Falu BS Bandy
Epost: Adressen Gömd

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

 

 

 

 

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: kansli@falubsbandy.s...

Se all info