Hoppa till sidans innehåll

Cervin klar för Falu BS: ”Känns jättebra”

01 JUL 2020 15:59
Tredje nyförvärvet! Henrik Cervin, 24, är klar för Falu BS! Den sevärde liraren vässar offensiven ytterligare. Flera klubbar har jagat hans signatur men valet föll på Falu BS.
  • Skapad: 01 JUL 2020 15:59

– Skönt att det är klart. Jag har haft bra samtal med klubben. BS är ett jättebra lag från målvakt till forward. Och tränarteamet har jag haft i Rättvik tidigare och trivs med dom, så där vet jag vad jag får. Så det känns jättebra, säger Henrik, som senaste säsongen spelade i elitserien med Åby/Tjureda.

Hans moderklubb är IFK Motala och redan som 16-åring gjorde han elitseriedebut för Ljusdal i en match mot Villa/Lidköping. För dalapubliken är han kanske mest känd från sina år i IFK Rättvik där han på fyra säsonger gjorde 90 poäng på 74 matcher.

 – Min styrka ligger väl i offensiven men jag har också utvecklat mitt defensiva spel. Jag gillar att utmana och ha bra ”connections” med medspelarna däruppe, sätta in någon passning eller hitta andra lösningar i anfallen.

 Mattias Bergström i Falu BS sportgrupp:

 – Vi är såklart jättenöjda att Henrik har valt att spela i BS. En bra kille som kommer att passa bra in i gruppen. Jocke (Björkman) och Olle (Mårshans) som har tränat honom tidigare vet vad de får att jobba med.

 – Med sina fina handleder kan Henrik göra det oväntade samtidigt som han har en väldigt fin passningsklubba. Hans stora styrka som jag ser det är just hans fina klubbteknik.

 Henrik har skrivit på ett ettårskontrakt och ansluter till BS i början av augusti. Han är BS tredje nyförvärv efter Borlänges mittfältsmotor Marcus Enberg och Boltics målkung Gustav Backman.

 Är det färdigvärvat nu?

– Vi stänger aldrig dörren för bra spelare. Det förs fortsatta diskussioner med intressanta namn, säger Mattias Bergström.

 Vi hälsar Henrik varmt välkommen till Falu BS!

 En till glädjande nyhet presenteras senare i veckan, håll utkik!

Skribent: Falu BS
Epost: Adressen Gömd

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info