Hoppa till sidans innehåll

Efter tunga förlusten – så ska Falu BS resa sig

03 DEC 2018 09:46
Det var upprört och nedstämt i Falu BS efter nederlaget mot Sirius, där bortalaget avgjorde på straff i den 94:e minuten. En mycket tung förlust mot en bottenkonkurrent som BS normalt ska kunna besegra.
  • Skapad: 03 DEC 2018 09:46

Inte mycket stämde för Falu BS när seger mest behövdes, hemma mot Sirius i fredags. Bortalaget tilläts ta initiativet från start och gick ifrån i målprotokollet. Ändå lyckades BS hämta upp underläget till 3–3 i slutet. Men på övertid valde alltså domaren Christoffer Aidesjö att blåsa straff till Sirius. Marcus Kumpuoja satte 3–4 bakom duktige Max Bergström, i matchminut 94.  
– Det är tungt. Jävligt tungt. Jag tycker att vi är värda en pinne idag. Så det är tungt att vi får den feldömningen emot oss, sa BS-mittfältaren Tobias Andersson till Bandypuls efteråt. 

I besvikelsen efter förlusten drog David Forsell på sig ett grovt matchstraff, och är därmed avstängd mot Tellus. Givetvis ett avbräck då Forsell är BS bästa målgörare.
BS fortsätter att parkera på tredje plats från slutet i tabellen, med tre poäng. BS har upplevt lite för många knappa förluster nu. Med lite flyt och lite mer mod framåt hade laget kunnat ha minst den dubbla poängskörden. 
– Som nykomling får man kämpa extra mycket för poängen. Vi får hoppas vi kan få lite stolpe in snart nu, säger lagkaptenen Bäckmans.
Han tycker inte att BS kom upp i normal standard mot Sirius: 
– Vi slarvar med bollen som gör att vi inte får några längre anfall och inte lyckas skapa så många målchanser eller hörnor. Men tycker ändå att vi jobbar oss in i matchen. Och med tanke på hur matchen utvecklade sig till slut så det var riktigt jobbigt att vi inte fick med oss några poäng. 

Hur går ni vidare nu? 
– Nu ser vi fram emot en bra träningsvecka. När det är så tätt mellan matcherna så är träningarna mycket till för återhämtning och detaljer. Men nu kan vi trycka på lite. Sen har vi inte lyckas skapa så mycket lägen som vi helst hade velat dom sista matcherna. Så det ska vi jobba på och förbättra. 
Bäckmans & co skakar nu av sig Sirius-matchen och går in med fullt fokus på nästa match. 
– Tellus har en stark defensiv så där kommer vi få jobba hårt för att skapa nog med lägen för att vinna matchen. Men vi vet att vi kan! Känner att det är stor chans till seger om vi fortsätter med vår defensiv som vi är trygga med och vässar till spelet på sista tredjedelen, säger Pär Bäckmans. 
Matchen mot Tellus på Zinkensdamm spelas den 12 november klockan 19.

Precis som mot Hammarby kommer många BS-fans i huvudstaden att stötta BS på plats!
Skribent: Falu BS Bandy
Epost: Adressen Gömd

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

 

 

 

 

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: kansli@falubsbandy.s...

Se all info