Hoppa till sidans innehåll

Eskil Hjelm klockren – i sin första match som back!

14 DEC 2020 10:56
Med Erik Stoor, Axel Berglund och Tobias Dahlin borta fick BS möblera om lite i uppställningen mot Västanfors i lördags. Tränarteamet flyttade ner mittfältstalangen Eskil Hjelm på backen – ett lyckat drag i regnet på Västanfors IP.
  • Skapad: 14 DEC 2020 10:56

– Jag är riktigt imponerad av Eskil, han har aldrig spelat back tidigare i karriären men gör det fantastiskt bra. Vi vill testa honom som back för han har fina egenskaper, och det bevisar han verkligen. Det är en konstig match att spela med många lyror och märkliga situationer som uppstår, men han är faktiskt dominant i lyftspelet, säger tränaren Jocke Björkman till Falu-Kuriren.

Eskil Hjelm, 18, debuterade i a-laget redan under elitseriesäsongen för två år sedan och fick a-lagskontrakt i fjol. Han går precis som ett stort gäng andra BS-talanger på bandygymnasiet Hagströmska i Falun . Eskil är ett av många lovande namn som hela tiden tar kliv i sin utveckling.

Hur kändes det att spela back?
– Det kändes ovant till en början men jag fick hjälp av de runt omkring mig med hur jag skulle agera och sådär, så det kändes bättre under matchens gång, säger Eskil.

Hur känns det att få sånt beröm av tränaren?
– Väldigt kul och motiverande.

Hur skön var segern?
– Hur skönt som helst. Det kändes väldigt viktigt för oss inför de viktiga matcherna vi har framför oss.

I och med vinsten går Falu BS upp på åttonde plats i en haltande tabell. Närmast väntar elfteplacerade Katrineholm hemma på lördag kl 15. Därefter är det dubbelderby mot serietrean Rättvik – borta på annandagen och hemma onsdagen den 30/12.

Foto: Robert Stenerhag

Västanfors IF–Falu BS 3–5 (0–1)

Målen: 0–1 (7) Axel Jansson (Tobias Andersson), 0–2 (46) Elliot Hellström (Mattias Blom), 1–2 (49) Hampus Bergman, 1–3 (50) Lukas Mårdberg (Mikael Olsson), 2–3 (54) Klas Nordström (Jonas Mällberg), 2–4 (78, hörna) Gustav Backman (Marcus Enberg), 2–5 (78) Axel Jansson, 3–5 (88) Gabriel Augustsson.

Hörnor: 9–9.

Utvisningar, VIF: 2x10. BS: 3x10.

Skribent: Falu BS
Epost: Adressen Gömd

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

 

 

 

 

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: kansli@falubsbandy.s...

Se all info