Hoppa till sidans innehåll

”Falu BS ska ses som en förening med stort hjärta och hög arbetsmoral”

07 AUG 2019 13:33
Falu BS är redo att ta nästa kliv – med en nyanställd klubbchef i en nyckelroll.
– Vi ska signalera en stor vilja och lust att ta oss uppåt till den absoluta eliten i bandy-Sverige, säger Nicklas Andersson, 28.
  • Uppdaterad: 07 AUG 2019 13:33

”En person med entreprenörskap och ett driv för utveckling. Med sin glädje, energi och kompetens anser vi honom helt rätt person för jobbet som ska göras”.

Så beskrevs Nicklas Andersson av dåvarande BS-ordföranden Johan Kruse när rekryteringen presenterades i våras.

För Falu BS har det varit högsta prioritet med en anställd klubbchef. Ekonomin ska stärkas ytterligare, organisationen vässas och elit- och ungdomsverksamheten utvecklas.

Nicklas Andersson, bandyfostrad i Härnösand, har själv spelat bandy i klubbar som Ljusdal, Djurgården, Selånger och Unik. Den aktiva karriären är över men han brinner för bandyn och kommer närmast från en sportchefsroll i den norska bandyklubben Ready. Där har han arbetat med att utveckla ungdomsverksamheten, kommunikationen och samarbeten med sponsorer.

– Min sambo är uppvuxen i Falun och vi väntar vårt andra barn nu i höst vilket gjorde att vi kollade möjligheterna för en flytt tillbaka till Sverige och hem. Jag kom i kontakt med klubben tidigt och vi delade vision och idéer om hur föreningen kunde utvecklas och mogna över tid – och nu är jag här.

I måndags klev han in på kansliet på Lugnet för sin första arbetsdag i Falu BS.

Hur har första dagarna varit?
– Mina första dagar har varit relativt lugna faktiskt, men jag vill inte gå in i jobbet med för hög hastighet så jag missar helheten. Det är viktigt för mig att det får ta lite tid att skapa mig en bild av allt och få låta de som jobbat längre och tidigare fortsätta med sitt medans jag sakta men säkert hittar min egen väg i det hela. Det är många som vill mycket med klubben och har höga förväntningar och därför är det viktigt att vi är noggranna med vårt arbete så resultaten blir hållbart i längden.

Vad fokuserar du på till att börja med?
– Första prioritet blir att se hur organisationen ser ut och hur den mår. Vid en första anblick ser det väldigt bra ut och det är många som har gjort ett otroligt bra arbete under många år vilket gör det betydligt lättare för mig att ta vid med det som redan är påbörjat.

Vad tar du med dig för erfarenheter och idéer från din tid i Ready?
– Ready är en otroligt stor idrotts- och bandyförening så där tar jag med mig mycket av strukturen och organiseringen som krävs för att hålla ihop det. Man har också en väl fungerande ungdomsverksamhet som jag hoppas kunna ta med mig något ifrån vidare in i Falu BS.

Att få fler ungdomsspelare och mer publik på matcherna är stora utmaningar, hur lyckas man med det?
– Först och främst måste vi som arbetar i föreningen se till att alla som är här, oavsett om du är spelare, ledare eller förälder, mår bra och trivs i miljön på Lugnet och i Falu BS bandy. Klarar vi det så har vi mycket vunnet tror jag. Sen handlar det såklart också om hur våra matcharrangemang ser ut, och resultat. Vi måste vara ärliga med att bandy är en sport som har svårt att locka ny publik och här behöver man se över vad som går att utveckla för att man ska vilja komma och se just våra matcher.

Hur ser Falu BS verksamhet ut om fem år, hoppas du?
– Jag hoppas att vi då ser en växande ungdomsrekrytering och att vi också gör framsteg på flick- och damsidan. Herrlaget spelar i elitserien och är ett lag att räkna med år efter år. Föreningen fortsätter att visa goda ekonomiska resultat och viktigast av allt, alla i föreningen mår bra och stöttar det arbete som görs i Falu BS.

Vad vill du att Falu BS ska signalera och ha för position i Falun och bandy-Sverige?

– Vi ska vara ödmjuka med vilka vi är och var vi har varit, men samtidigt inte vara rädda att sticka ut hakan. Kortfattat vill jag att vi ska ses som en förening med ett stort hjärta och med en hög arbetsmoral. Vi ska signalera en stor vilja och lust att ta oss uppåt till den absoluta eliten i bandy-Sverige.

Skribent: Falu BS Bandy
Epost: Adressen Gömd

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

 

 

 

 

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: kansli@falubsbandy.s...

Se all info