Hoppa till sidans innehåll

Falu BS startar sommarbandy – och vässar ungdomssatsningen

17 DEC 2019 13:52
En hållbar framtid kräver en ännu bättre organisation. Nu planerar Falu BS en vässad ungdomsverksamhet och startar även ett sommarbandyläger.
”Vi vill vara en förening som utbildar människor, inte bara i idrott”, säger klubbchef Nicklas Andersson.
  • Uppdaterad: 17 DEC 2019 13:52

Några av Falu BS ungdomslag håller toppklass och målet är sedan länge att ge egna juniorerna chansen i a-laget. Elliot Hellström, 15, och Eskil Hjelm, 17, som skrev a-lagskontrakt i höstas är de senaste exemplen på en lyckad strategi att slussa in egna produkter i seniortruppen.

Samtidigt finns det mycket att göra för att få ungdomsverksamheten att må ännu bättre, menar nye klubbchefen Nicklas Andersson.

– Det är superkul med ungdomarna i a-laget och såklart ett kvitto på att det finns mycket talang i föreningen. Det vi behöver göra nu är att organisera upp ungdomsverksamheten ytterligare så vi får fler spelare att fortsätta spela hos oss. Vi har kommit igång väldigt bra med tränarforum bland annat, och jobbar med att ta fram en sportplan/utvecklingsplan för alla åldrar.

– Vi behöver tydligare riktlinjer och bättre information samt kontakt mellan alla olika led som föräldrar, ledare, spelare och föreningen. Vi ska vara som en stor familj, men där har vi en bit kvar.

Och det handlar långt ifrån bara om elitsatsningen.

– Det är kanske inte primärt för att vi ska spotta ut stora spelare utan framförallt för att alla som är med i vår förening ska trivas och må bra. Lyckas vi med det då kommer vi få fram duktiga bandyspelare också. Vi vill vara förening som utbildar människor, idrott, det hänger liksom ihop. Det bor en individ bakom alla prestationer och det är viktigt att alla får plats, synas och höras oavsett.

Hur ser du på bredd- kontra elitsatsning?
– Vi försöker att vara en förening med bägge delar, vilket ibland kan vara svårt men vi jobbar med att knyta ett starkare band mellan de yngsta och elitlaget så att det ska bli en starkare gemenskap, samt att alla hjälper varandra.

– Det som kan vara svårt för en a-lagsspelare är att förstå hur stora förebilder de faktiskt är för de yngsta spelarna, och därför är det lika viktigt och nyttigt för dom att till exempel hjälpa till på U-11 träningar som det är för en U-11 spelare att möta elitspelare.

På tjejsidan ser det just nu tunt ut. Ett par tjejer finns i ungdomslagen, men ambitionen är att att få igång flicklag- och i förlängningen damlag.

– Planen är att starta upp en träning i veckan för tjejer oavsett ålder och förkunskaper bara för att väcka ett intresse, men också med en dröm om att starta upp ett lag inom en snar framtid.

En konkret nyhet i ungdomssatsningen är ett sommarbandyläger som ska arrangeras på Lugnet i juni. Anmälningar har redan börjat komma in. Det kommer att vara två ispass i ishallen om dagen, fyspass, teoretiska, kvällsaktiviteter och ledare från a-laget och P19, samt boende på Lugnet.

– Vi vill försöka och bredda vår verksamhet under hela året så därför passar det här perfekt. Hela Lugnetområdet är ju ett optimalt ställe att ha ett sånt här läger på där vi kan utnyttja annat än bara ishallen, säger Nicklas Andersson.

Det är som sagt mycket som ska göras i klubben, men energin och möjligheterna finns.

– Vi planerar också att komma ut i kommunen för att besöka skolor och prata om hur det är att vara en del av ett lag, moral och vikten av att få röra på sig mera. Vi försöker hela tiden hitta nya sätt att skapa bättre förutsättningar för våra spelare och för att förmedla en trivsel och gemenskap som ska föra människor samman.

Fakta Falu BS Sommarbandy 2020

Datum: 14-18 juni
Plats Lugnet
• 2 ispass om dagen
• Fyspass/kvällsaktivitet
• Träningströja
• Mat
• Boende
• Teori
• Erfarna ledare

Skicka ett mail till This is a mailto link för att göra din bokning. Skriv deltagare, adresss, kontaktuppgifter samt från vilken klubb ni kommer ifrån. För övriga frågor: 070-064 1964

Önskar du som förälder boende under tiden så hjälper vi såklart till med det. Pris för lägret är 3000 kronor och kommer med faktura.

 

Skribent: Falu BS Bandy
Epost: Adressen Gömd

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

 

 

 

 

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: kansli@falubsbandy.s...

Se all info