Hoppa till sidans innehåll

Falu kommun utreder tak över bandybanan

28 SEP 2020 19:32
Issporternas situation på Lugnet ses över. Kommunen har gett förvaltningen i uppdrag att titta på en ny permanent lösning i stället för tälthallen Halltec Arena. Detta innebär också att frågan om tak över bandybanan kommer att utredas.
  • Skapad: 28 SEP 2020 19:32

Alla aktuella issporters behov ska vägas in i kultur- och fritidsnämndens utredning som ska vara klar i december.

– Beslutet handlar om att vi även ska titta på en taklagd yta för bandyplanen och om man jämför med andra kommuner så har vi ett lågt antal ishallar jämfört med befolkning. I beslutet som togs uppmanar vi även Falu IF att förhandla ett mer förmånligt avtal med Halltec. Det nuvarande avtalet sträcker sig till 2024 och om nuvarande beslut blir verklighet 2023 så vill vi ju gå ur nuvarande avtal, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Svante Parsjö Tegnér till Dala-Demokraten.

Falu BS ordförande Johan Hedberg välkomnar utredningen.

– Det är naturligtvis positivt att det omnämns, det var längesedan det pratades i de termerna om en takad isyta, säger Falu BS ordförande Johan Hedberg.

Han tycker att dialogen med kultur- och fritidsnämnden fungerar bra.

– Det är positivt att vi har fått komma till tals och jag upplever att de varit lyhörda för de behov som finns för issporterna. Parterna förstår varandras argument. Det här är en positiv start.

Johan Hedberg menar att det nu är viktigt att utredningens kalkyler blir rätt och riktiga och att man tänker sunt och energismart – att issporterna tillsammans med politiker och tjänstemän tillsammans tittar på vad som är den mest hållbara och sunda lösningen framåt. 

– Vi står bakom att kostnaderna ska vara låga och att priset för en eventuell hall inte ska vara osunt åt varken det ena eller andra hållet.

I Sverige finns i dagsläget 16 hallar för bandy och inom ett par år kommer det att vara runt 20. Bandyförbundet har energisnåla och kostnadseffektiva modeller att bidra med.

– Vi som förening kan bidra med information från bandyförbundet och aktivt vara behjälpliga i frågan, säger Johan Hedberg. 

Skribent: Falu BS
Epost: Adressen Gömd

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

 

 

 

 

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: kansli@falubsbandy.s...

Se all info