Hoppa till sidans innehåll

Forslund: Det avgörs efter VM-uppehållet

11 JAN 2019 12:01
Det svänger snabbt. Efter den positiva perioden med tre poäng på två matcher mot Tellus och Broberg har nu Falu BS kammat noll mot SAIK, Hammarby och Motala.

– Vi behöver få igång drivet igen, säger tränaren Jocke Forslund.
  • Uppdaterad: 11 JAN 2019 12:01

Efter den viktiga Motala-matchen (förlust, 1–8) – vad kan tända laget och få spelarna på fötter?

– Vi gjorde ingen vidare prestation mot Motala! Tycker även att vi har haft det tungt mot SAIK och Hammarby. Det känns som att laget är lite trött mentalt, flera av spelarna har inte vanan av att spela betydande matcher så tätt som det är i elitserien. Det är en ny upplevelse för många, säger Jocke Forslund och fortsätter: 

- För att vi i Falun ska ha poängchans i matcherna behöver individnivån vara nära 100 procent i varje match. Det är det nästan omöjligt att ha över tid i ett lag. Lag med hög lägstanivå och spetskompetens har större prestationsmarginal och kan vinna även om laget bara kommer upp i ca 80 procent.
- Därför blir vi "svajiga" i våra prestationer och det kan se riktigt dåligt ut vissa matcher.

Sen betyder Daniel Bäcks frånvaro en del för vårt spel (halsfluss) och även Anton Lundberg som gjorde bra prestationer på sin backposition innan sin förkylning. 

Du brukar ha en räv bakom örat – finns det något ytterligare du kan hitta på?
– Vår trupp är liten och begränsad, i matchen mot Motala så hade vi samtliga tillgängliga spelare med. Det finns inga utrymmen för fler sjukdomar eller skador i dagsläget.

Vad är viktigast nu inför fortsättningen, Villa härnäst och även om man blickar lite längre fram? 

– I dagsläget är inte taktiska riktlinjer det viktigaste. Vi behöver jobba med basen! Vi måste jobba mycket hårdare i vårt försvarsspel och ha en mycket bättre rörlighet när vi har bollen! Det klassiska åka mer skridskor för att vinna fler moment i vårt spel. Det har jag saknat i dom tre senaste matcherna och det behöver vi  förbättra för att få fler bra resultat.

– Vi har tre väldigt tuffa matcher innan VM-uppehållet, Villa och Edsbyn hemma samt Vetlanda borta. Under dom här matcherna är det viktigt att vi får igång "drivet" i laget och arbetar hårdare i matcherna! Sen om det räcker till någon poäng så är det kanon! Det skulle betyda en del för laget och framtiden!

Allvaret börjar rejält efter VM-uppehållet.
– Det är då det ska avgöras! Vi har en kvalplats idag och jag hoppas att vi har den på riktigt den 13 feb, det har varit vårt mål! Det är så långt man kan planera och fundera, vi behöver minsta ta 2 poäng till för att få möjlighet att spela kval. 

– Under VM-uppehållet har vi möjlighet till mental och fysisk återhämtning, som jag tror blir väldigt viktigt inför fortsättning. Samt att göra en del tekniska och fysiska förbättringar inför avgörandet.

– Vi har det svåra och tuffa framför oss för att nå vår målsättning att vara ett elitserielag även inför säsongen 2019! 

Villa Lidköping står på tur i morgon 12 januari här i Falun och det är som alltid två poäng att spela om. Matchen börjar klockan 16:00.

Skribent: Falu BS Bandy
Epost: Adressen Gömd

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info