Hoppa till sidans innehåll

Forslund: Väldigt viktigt för laget att få en sån här framgång

22 JAN 2019 10:39
Segern mot svenska mästarna Edsbyn betydde inte bara två poäng och andrum i tabellen.
– Den här segern gör gott för vårt mentala självförtroende! Spelarna får ett kvitto på att struktur och hårt jobb kan löna sig mot dom allra bästa, säger tränaren.
  • Uppdaterad: 22 JAN 2019 10:39

Han lämnar aldrig något åt slumpen. BS-tränaren Jocke Forslund granskar kommande motståndare in i minsta detalj och har skräddarsytt en tydlig spelidé med målet att överleva i elitserien. 
Det har hittills resulterat i två segrar mot Tellus, en mot Frillesås och oavgjort mot Motala och Broberg. 
Och nu även en triumf mot ett topplag: 3–2 hemma mot Edsbyn.

Allt fungerade perfekt. Spelarna följde matchplanen ända till slutsignalen, trots att det tuffa motståndet var självaste svenska mästarna. 
– Det var naturligtvis väldigt roligt att vinna mot Edsbyn, det är alltid roligt att vinna! Det blir lite speciellt när man verkar i ett lag på den nedre halvan, varje seger medför en väldigt stor glädje! Att det var mot ett lag som har visat en enorm form den senaste tiden gör segern ännu roligare, säger Forslund.

Vad betyder det här för laget?
– Det är väldigt viktigt för laget att få en sådan här framgång, man ser att det är möjligt om vi gör rätt saker och följer vår plan för matchen.
– Vi gör en väldigt bra match! Vi står ut första kvarten och sen lugnar det ner sig. Försvarsspelet var mycket bra och vi har hög utdelning på våra målchanser. Jag tycker att vi växer under hela matchen och under sista kvarten har vi flera lägen att avgöra. Jag var orolig att vi hade försatt chansen att vinna när vi missade vår straff. Innan vårt avgörande mål hade Edsbyn en jättechans att avgöra men Henke löste den situationen bra! Ibland är det små marginaler.

Inte ens du vågade väl tro på seger?
– Jag tänkte väl inte att vi skulle fixa två poäng, men jag tänker alltid att ett kryss är alltid möjligt om individnivån i laget är hög och vi har lite flyt! Det är alltid min grundtanke inför en match.
– Jag tyckte även att matchen mot Vetlanda var ganska bra trots stor målmässig förlust. Strukturen på vårt spel var bra även då, men då hade vi svårt att göra mål trots bra chanser i första halvlek och så släppte vi in alldeles för lätta mål på grund av lite olika felbeslut. Men som sagt var, det är små marginaler för oss i matcherna mellan framgång och nederlag.
BS har nu fastare mark i tabellen och mycket ska till om laget nu ska tappa kvalplatsen. Fem poäng skiljer ner till seriejumbon Tellus. Och tre omgångar återstår.
– Sportsligt så får vi det lugnare, vi är inte riktigt klara för kval ännu. Men vi är väldigt nära den målsättningen nu och det gör att vi kan fortsätta på vår plan för säsongen.
– Det blir bra med ett uppehåll nu. Bara att ägna sig åt träning och må lite bra inför avgörandet! 

Hur ser planeringen ut under uppehållet? 
– Spelarna har ledigt fram till torsdag kväll, då kör vi igång igen. Det är viktigt att vara utvilade inför en period med lite hårdare träning innan matchen mot Frillesås den 6 februari. 
– Under uppehållet och kanske fram till kvalet kan vi satsa lite mer i vår träning för att vara i bra form då det ska avgöras. Men som sagt, först behöver vi bli kvalklara, säger Jocke Forslund.

Foto: Bandyplay 
Skribent: Falu BS Bandy
Epost: Adressen Gömd

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info