Hoppa till sidans innehåll

Jocke Forslund slutar: ”Falun har stor möjlighet att göra ett återtåg”

14 MAR 2019 13:43
Direkt efter sista kvalmatchen mot AIK meddelade tränaren Jocke Forslund att han lämnar Falu BS efter två säsonger i klubben.
  • Uppdaterad: 14 MAR 2019 13:43

– Väldigt tungt att inte Falun får fortsätta i elitserien. Men det är oftast små marginaler i idrott när saker och ting ska avgöras, säger han. 

Falu BS gjorde sitt och vann klart mot AIK med 5-1, men det hjälpte inte. BS åker ur elitserien eftersom Frillesås till slut lyckades besegra Nässjö med uddamålet. 
Naturligtvis stor besvikelse i BS-lägret. 

Jocke Forslund förklarar att han inte har motivationen att vara tränare i allsvenskan. Sannolikt finns det möjlighet för honom att i stället träna ett elitserielag nästa säsong. 
– För min egen del är det uteslutet med en säsong i allsvenskan, det har jag inget driv för. För mig är det viktigt att det är roligt och utmanande. Jag och Falun har redan gjort det en gång och lusten att göra det en gång till med Falun finns inte, säger han.

– Mitt avtal med Falun har löpt ut och hur det blir med bandy nästa säsong får framtiden utvisa. Jag hoppas och tror på att verka på elitnivå. Det brukar alltid dyka upp något som lockar och gör det inte det så går inte världen under för det. 

Vilket är ditt finaste minne från tiden i BS?
– Om jag ser tillbaka på de här två åren som jag har varit med så gör jag det med glädje trots slutresultatet. Jag tycker att årets säsong i elitserien har varit mycket roligare än säsongen i allsvenskan, trots att vi har haft det jobbigt resultatmässigt. Jag tycker ändå att flera spelare har utvecklats och blivit bra mycket bättre!

Den enskilda händelsen i Falu BS som kommer att finnas kvar är glädjen hos laget när man blev elitserieklara i Kalix 2018, säger Jocke Forslund och fortsätter:
– Sen tycker jag att spelartruppen har varit väldigt kul att jobba med! Alla har verkligen försökt utifrån sina förutsättningar att föra det här framåt. 

Vad behöver BS jobba med som klubb för att komma tillbaka?
– Falun kommer att ha stor möjlighet att göra ett återtåg till elitserien med befintligt lag. Men för att inte historien ska upprepa sig så behöver Falu BS som klubb utvecklas. Det behövs mer ekonomiska resurser för att skapa bättre förutsättningar att vara elitidrottsman i Falu BS. Dessutom behöver laget spetskompetens i alla lagdelar om man ska ha möjlighet att överleva en elitserie utan exempelvis kvalspel.

– I dag är individnivå för låg hos flera spelare i truppen. Men som lag har dom presterat ganska bra tillsammans, men det behövs spetskompetens i elitserien. Men jag tror och hoppas att föreningen tar lärdom av det här året i elitserien och kommer att vara bättre rustad nästa gång det är dags.

Jocke Forslund kommer avslutningsvis in på det faktum att flera elitserieklubbar hotas av indragen elitlicens. Besked kring det ska lämnas av förbundet senast den 1 april. 
– Falun har ändå en liten, liten möjlighet till elitseriespel kommande vinter om inte övriga aktuella elitserielag får elitlicens. Då står man först i tur, då kanske jag skulle se annorlunda på situationen om jag fick frågan.

Vi tackar Jocke Forslund för hans tid i Falu BS och önskar honom lycka till framöver!

Foto: Lars Andersson
Skribent: Falu BS Bandy
Epost: Adressen Gömd

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info