Hoppa till sidans innehåll

Laddat Falu BS möter Frillesås: "Blir nog tajt och jämnt"

06 FEB 2019 09:03
Dags för match igen. På onsdag (6 febr) har Falu BS chansen att definitivt säkra kvalplatsen, borta mot Frillesås.
– Det kommer förmodligen bli en mycket tajt och tät match, säger tränaren Jocke Forslund.
  • Skapad: 06 FEB 2019 09:03

Falu BS, som tränat hårt under VM-uppehållet, åker söderut med bragdsegern mot Edsbyn i ryggen. BS vann hemmamötet med Frillsesås i november (4–2) och målet är att ta ytterligare två poäng på mytomspunna Sjöaremossen.
 
BS-tränaren Jocke Forslund tycker att uppehållet har varit bra.
 

– Flera spelare har börjat se bättre ut formmässigt igen. Vi har tränat på och vilat våra hjärnor vilket kan vara skönt inför slutskedet av serien. Det ska bli väldigt roligt att börja tävla igen.

 

Hur är läget i laget inför mötet med Frillesås?

– Lukas Mårdberg har haft det tungt under uppehållet. Han har varit förkyld under större delen och inte kunnat träna med oss. Hoppas han kan vara med i idag (måndag), så han ligger nog lite efter. Sen har Erik Stoor problem med en inflammation i foten, även han har fått vila ett par pass under förra veckan. Vi har nästan haft bra förhållanden under hela uppehållet. Endast vid ett par tillfällen har snön ställt till det för oss.

 – Min förhoppning är att kunna ställa bästa möjliga lag på benen borta mot Frillesås på onsdag.

 När ni mötte Frillesås borta förra säsongen blev det förlust efter något av en chockstart från deras sida. Hur undviker ni det denna gång? 

– Då hann vi knappt ta av oss skridskoskydden innan matchen var över. Att komma till Frillesås var en ny upplevelse som vi kommer ha nytta av på onsdag hoppas jag.

 Nu har ni chans att säkra kvalplatsen helt, kommentar?

– Matchen är väldigt viktig! Vi har ett bättre utgångsläge än Frillesås, förlorar dom på onsdag riskerar dom nedflyttning. Tellus jagar oss bakifrån och "smygkämpar" säkert, jag tror inte dom har gett upp. Normalt sett är Frillesås ett skridskostarkt och frejdigt lag, på hemmaplan är nog dom ännu mer anfallsinriktade. För oss gäller det att försöka göra en bättre match än förra året, för att göra det behöver vi ha en bra och hög individnivå i laget. Dessutom är det viktigt att vi jobbar med våra styrkor. Jag har stor respekt för Frillesås och deras läge i tabellen. Det kommer förmodligen bli en mycket tajt och tät match, även lite nerver kommer att närvara tror jag, säger Jocke Forslund och fortsätter:

 – Men som sagt i fjol när vi var där var vi inte bra, vill göra en mycket bättre prestation den här gången. Frillesås har även ett bra publiksnitt på sin tajta hemma arena, hade drygt 1700 personer senast mot Hammarby. Det är väl att hoppas på för mycket när vi kommer på besök, men det är alltid roligt med lite inramning och folk på matcherna.

                                                                                             Foto: Lars Andersson 

Skribent: Falu BS Bandy
Epost: Adressen Gömd

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info