Hoppa till sidans innehåll

Landslagsmålvakten Patrik Hedberg klar för Falu BS!

13 APR 2019 12:22
Ytterligare en drömvärvning är i hamn! Landslagsmålvakten Patrik Hedberg lämnar Hammarby och återvänder till Falu BS.
– Oerhört kul att få representera Falu BS igen, säger Hedberg som har skrivit ett treårskontrakt.
  • Skapad: 13 APR 2019 12:22

På torsdagen blev det officiellt att VSK-stjärnan Mikael Olsson återvänder till Falu BS. Och nu kan vi stolt presentera ytterligare en toppvärvning.

BS-produkten och landslagsmålvakten Patrik Hedberg, som i dagarna fyller 31, flyttar hem till Falun efter tio säsonger i Hammarby. Han har, precis som Mikael Olsson, tecknat ett treårskontrakt. Förutom två SM-guld har Hedberg även ett VM-guld och två VM-silver på meritlistan. 

Vad var det som fick dig att välja BS nu?
– Det var många saker som fick mig att välja att flytta hem igen, jag har haft det i tanken ganska länge. Men största anledningen är vår familjesituation. Vi väntar barn i dagarna så kändes det mest rätt för oss. Sen är det såklart oerhört kul att få representera Falu BS igen. Jag och Micke har pratat om att någon gång försöka spela ihop igen, och nu blir det så, det ska bli fantastiskt kul! Hjärtat har alltid slagit för Falun som stad och BS som lag. Sen har jag haft många fina år i Hammarby och fått vinna två SM-guld och representera Sverige. Så ett hammarbyhjärta kommer jag också alltid att ha, säger Patrik Hedberg.

Men tro inte att det handlar om någon nedtrappning. Hedberg vill ge 110 procent för att föra moderklubben tillbaka till elitserien.  

– Jag hoppas på att kunna bidra med rutin till de yngre och utveckla och göra till bättre bandyspelare, och viljan att vinna och vara som bäst när det gäller och såklart fånga några bollar i målet. Jag vill bidra med det jag kan. Ge tillbaka till föreningen som gav mig mycket när jag var yngre, säger han och fortsätter: 
– Det finns bara en sak, vi ska upp direkt. Att prata om något annat känns inte aktuellt, min bild är att vi ska tillbaka där BS hör hemma och etablera oss där. Både på plan men även lika viktigt på sidan av att organisationen fungerar som en elitförening och där har man tagit steg redan i och med en anställd klubbchef. Det kommer bli bra det här!

 
Vilket är ditt största minne från tiden i Hammarby?
– Det är jättesvårt att ranka, jag har många fina minnen och har fått träffa många fantastiska spelare under åren och fått några vänner för livet på vägen. Väldigt tacksam för att jag fått chansen att göra det. SM-gulden är speciella såklart, och alla slutspelsmatcher på Zinken.

Att Patrik Hedberg kommer hem är givetvis riktigt stort för Falu BS.
– ”Pata” är en Falu BS-produkt som är en av världens bästa målvakter, landslagsman och med ett enormt BS-hjärta. Han har rutin från både landslag och SM-finaler och att han nu vill flytta hem och hjälpa föreningen i sin resa tillbaka till elitserien är riktigt roligt, han kommer tillföra en trygghet för hela laget att ha honom i mål längst bak samt att han med sin rutin kan hjälpa till att utveckla våra unga spelare. Både ”Pata” och Micke Olsson är drömvärvningar för oss, säger Anders Pehrson i Falu BS sportgrupp. 

Samtidigt står det klart att målvakten Max Bergström lämnar Falu BS. Max har gjort en stark insats i BS och vi önskar honom stort lycka till i framtiden. 
Foto: Romus Ramström
Skribent: Falu BS Bandy
Epost: Adressen Gömd

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info