Hoppa till sidans innehåll

Ljusdals tuffing till Falu BS: ”Rätt plats för mig”

07 JUN 2019 13:48
Falu BS värvar Mattias Blom, 24, från Ljusdal – en fighter som alltid ger max och lite till.
– Jag hoppas kunna tillföra en jäkla massa energi på och utanför planen, säger han.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2019 13:48

Nu ska det bli ännu jobbigare för motståndarna att möta Falu BS. In i truppen kommer nämligen högerfattade kraftpaketet Mattias Blom, som sina 186 centimeter och 83 kilo aldrig viker en tum i närkamperna. Så räkna med att det kan smälla lite extra på Lugnet i vinter.

– Jag ser mig själv som en spelare som alltid jobbar stenhårt över hela banan, spelar fysiskt. Förhoppningsvis ska jag även kunna bidra på dom fasta situationerna i vinter, säger han.

Mattias Blom är född på Södermalm i Stockholm och bandyfostrad i Gustavsberg, Efter en juniorsäsong i Hammarby flyttade han 2011 till Hälsingland för bandygymnasium och juniorbandy i Edsbyn och Bollnäs. Därefter blev det en säsong i finska Narukerä innan han värvades till Ljusdal 2015. Där har han tagit stora kliv i utvecklingen och spelat såväl mittfältare som back.

– På vilken position jag spelar i vinter lämnar jag till tränarna att bestämma, säger han.

Vad fick dig att välja Falu BS?
– När jag träffade klubben kände jag att Falu BS är rätt plats för mig att fortsätta utvecklas i, och inte minst fick jag intrycket av att BS har en tydlig plan för att utvecklas som förening och organisation. Det är även flera spelare som är i samma skede som mig karriären och vill framåt. Och att min pappa och lillebror (som spelar fotboll i BS dessutom) bor i Falun är ett roligt plus!

Hur går dina tankar om säsongen som kommer?
– Det kommer som alltid vara tighta matcher i allsvenskan, och det gäller att vara bra kontinuerligt för att hänga med. Men just nu ser jag framförallt fram emot att träffa och börja träna med laget!

Gillar du tuffing-epitetet eller är du trött på det?
– Ha ha, jag skulle nog mer vilja säga att jag har en stark ”jobbig-jävel-aura”.

Mattias Blom är fjärde nyförvärvet efter Patrik Hedberg, Mikael Olsson och Isac Johansson. Johan Hedberg i Falu BS sportgrupp är mycket nöjd över Bloms påskrift.

– Mattias är en spelare med defensiva kunskaper och ger Joakim Björkman (tränare) alternativa uppställningar i och med att han kan användas både som back och defensiv mittfältare. Han är en vältränad, fysisk spelare med bra skottklubba på hörnor och har alltid tränat sig till sina framgångar. Han behövde ett miljöombyte där Falu BS ambition och arbetssätt matchade väl med Mattias egna visioner, säger Hedberg.

Falu BS hälsar Mattias varmt välkommen till Falu BS!

Hittills kommunicerad trupp: Målvakter: Patrik Hedberg (ny från Hammarby), Henrik Andersson. Utespelare: Mikael Olsson (ny från Västerås SK), Isac Johansson (ny från Tranås), Mattias Blom (ny från Ljusdal), Joakim Bergman, Lukas Mårdberg, David Forsell, Tobias Andersson, Michael Pettersson, Axel Jansson, Axel Berglund, Martin Bengts, Pär Bäckmans, Anton Lundberg, Tobias Dahlin.

Sedan tidigare har Falu BS dessutom flyttat upp fem juniorer i a-laget under försäsongen: Eskil Hjelm, Carl Jansson, Elliot Hellström, Edward Staffas och Jalmar Lindqvist.

Tränarteamet består av Joakim Björkman (huvudtränare) Emanuel ”Manne”Sundqvist (assisterande) och Olle Mårshans (assisterande).

Spelare som lämnar: David Jansson (Hammarby), Max Bergström (Hammarby), Caspher Ekström (Ljusdal).

 

Skribent: Falu BS Bandy
Epost: Adressen Gömd

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info