Hoppa till sidans innehåll

"Manne" om fysträningen: "Imponerad av spelarna"

15 MAJ 2019 14:29
Vintern är glömd. Nu blickar Falu BS framåt – mot revansch. ”Jag är väldigt imponerad av spelarna de första veckorna som vi haft ihop”, säger nye fystränaren Emanuel ”Manne” Sundqvist.

  • Skapad: 15 MAJ 2019 14:29

BS-legendaren ”Manne”, som avslutade sin spelarkarriär med ett elitserieavancemang, är tillbaka i klubben – nu som assisterande tränare och ansvarig för försäsongsträningen. Och han kör hårt med BS-truppen. Det är tuffa pass i gymmet, hård intervallträning och intensiva ispass i ishallen som gäller.
 
Hur känns det att vara tillbaka i BS, nu i en annan roll?
– Jag saknade bandyn förra året och blev väldigt glad när BS kontaktade mig för att se om jag hade möjlighet att hjälpa spelarna att komma bra förberedda till nästa säsong. Det känns både motiverande och spännande att se vad vi kan åstadkomma ihop, säger ”Manne”. 
Finns det någon specifik målsättning med fysträningen? 
– Det finns spelare som säger att de vill bli bättre i vissa fysiska egenskaper som de tror sig ha nytta utav på isen. Jag vill kunna ge dem utrymme att arbeta extra mot de egenskaperna utan att ta bort andra viktiga delar i fysen. 
 
Hur ser träningsupplägget ut i stora drag, vilka är de nya greppen jämfört med tidigare?
– De föregående åren har fysdelen letts under Björn Lindgren som var väldigt uppskattad. Det finns delar i hans träning som vi kommer att fortsätta arbeta med som gett bra resultat. Sedan lägger jag personligen till delar som passar min tro om hur en bandyspelare ska vara rustad, både i det mentala och i det fysiska. Den individuella träningen, intensiteten, volymen och övningsval kan se lite annorlunda ut.
 
Hur svarar truppen på ditt träningsupplägg?
– Jag är väldigt imponerad över dem de första veckorna som vi haft ihop. Att spelarna, som hade en tuff säsong förra året, kan byta fokus och sikta framåt så snabbt tycker jag är imponerande. De vill bli bättre, och det syns i deras arbetsmoral åt vilket håll de vill. Den energin vill jag ta vara på och behålla i gruppen. Ett träningsupplägg kan vara hur bra som helst. Men gör man inte jobbet så spelar det ingen roll. Just nu gör de jobbet. Och jag ser inga tecken på att de inte kommer fortsätta med det.
”Manne”satsar för övrigt på en yrkeskarriär inom träning och hälsa. Han är bandytränare på Hagströmska gymnasiet, och i grunden har han en kandidatexamen inom prestationsinriktad idrottsvetenskap. 
– Ett annat mål är att börja coacha både den allmänne motionären och idrottaren som vill lyfta sin fysik till nästa nivå, säger han.

Så tränar BS på försäsongen
Måndag - is+fys
Onsdag - is+fys
Torsdag - fys 
Fredag - fys
+ ett helgpass

Vill du träna som en BS-spelare? Då kan du testa det här: Spring på din maxfart i en brant backe i en minut. Vila en minut. Återupreppa 12 gånger. 
Skribent: Falu BS Bandy
Epost: Adressen Gömd

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info