Hoppa till sidans innehåll

Ny derbyseger – nu väntar serieledarna på Lugnet

29 DEC 2019 22:29
Returmatchen borta mot Borlänge slutade med en övertygande Falu BS-seger, 2–8. Nu väntar laddning inför den viktiga drabbningen hemma mot serieledande Ljusdal på lördag.
  • Uppdaterad: 29 DEC 2019 22:29

Precis som på annandagen försvarade sig ett kämpande Borlänge extremt lågt och kompakt.

– Det var precis som på Lugnet. Det handlade bara för oss om att ha tålamod och nöta på, och det kändes som att vi till slut skulle nöta ner dem, säger en av målskyttarna, Tobias Andersson, till Bandypuls.

BS fick en fin start med ledningsmål redan efter tre minuter genom Lukas Mårdberg på pass från David Forsell. Tvåan kom sedan i den 19:e minuten genom Tobias Dahlin, assisterad av Michael Pettersson.

På en sällsynt målchans reducerade Borlänge. I den andra halvleken växlade BS upp, rann ifrån och stängde matchen tidigt. David Forsell och Tobias Dahlin blev tvåmålsskyttar.

– Folk trodde väl att vi skulle vinna den här serien överlägset, men det gör man inte. Vi är fortfarande med i toppen och vi är några lag som krigar där uppe. Nu blir det tuffare framöver, som mot Ljusdal härnäst. Den blir oerhört viktig för båda lagen. Så nu gäller det bara att ladda om och sätta sig i ett så bra läge som möjligt för att göra en bra prestation, säger Tobias Andersson till Bandypuls.

Tabelltoppen är ett getingbo. Falu BS, just nu på sjätte plats i tabellen, har bara tre poäng upp till tabellettan Ljusdal. 

Den viktiga matchen mot Ljusdal, som slog Rättvik hemma, spelas hemma nu på lördag den 4 januari klockan 15. Varmt välkomna till Lugnet för en fight det kommer att slå gnistor om!

Foto: Jörgen Hjerpe (arkivbild) 

Borlänge Bandy–Falu BS 2–8 (1–2)

Målen: 0–1 (3) Lukas Mårdberg (David Forsell), 0–2 (17) Tobias Dahlin (Michael Pettersson), 1–2 (40) Mattias Krantz (Adam Reyier), 1–3 (45) David Forsell (Daniel Bäck), 1–4 (52) Mikael Olsson (Lukas Mårdberg), 1–5 (55) Tobias Andersson (Michael Pettersson), 1–6 (60) Tobias Dahlin (Mikael Olsson), 1–7 (75) Pär Bäckmans (Tobias Andersson), 2–7 (80) Oscar Jonsson (Christoffer Nyström), hörna, 2–8 (90) David Forsell (Axel Jansson).

Hörnor: 4–15.

Utvisningar, Borlänge: 4x10 min.

Falun: 1x10 min.

Domare: Andreas Rönnbäck.

Skribent: Falu BS Bandy
Epost: Adressen Gömd

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info