Hoppa till sidans innehåll
Foto: ROBERT STENERHAG

Skön seger mot Katrineholm – backkämpen gjorde drömmål!

20 DEC 2020 23:55
Med en mäktig vändning tog Falu BS två viktiga pinnar hemma mot Katrineholm. Seger med 8–4 (2–3) – med en ovanlig målskytt.
  • Skapad: 20 DEC 2020 23:55

Plötsligt händer det! Backkämpen och lagkaptenen Pär Bäckmans följde med upp på en kontring och satte bollen – i nättaket.

Hans fullträff var ett av ett lördagens vackraste mål på ICANIWILL Lugnet Arena när Falu BS besegrade Katrineholm med 8–4.

– Ja, det var oväntat att jag skulle hamna i protokollet, i målkolumnen, ha ha.

Matchuret stod på 77 minuter när BS fick en omställning och Bäckmans dök upp och avslutade kyligt och vackert med BS sista balja för dagen – 8-3-målet.

– Jag smög med upp efter ett hörnrus. Eskil gjort ett grymt jobb och tryckte iväg, fick sen ett pass av Mårdberg. Jag hörde Backman ropa på bollen. Men har jag en gång kommit så högt upp släpper jag den aldrig.

– Sen så var de bara att skotta upp den i taket. Svårare än så verkar de inte att göra mål.

Trotjänaren Pär Bäckmans har styrt och ställt i försvaret i tolv år. En viktig kugge i lagmaskineriet, en slitvarg som tyvärr sällan får de stora rubrikerna. Målet var hans första för säsongen och segern i den viktiga drabbning satt riktigt fint.

BS hamnade i underläge 1–3 i första halvlek, men reste sig och svarade därefter med sju raka mål.

Vad är det som gör att ni vinner?
– Det är en alldeles för dålig period där i första, ingen ville vara med och bidra. Men vi kommer ihop i paus och spelar verkligen som ett lag i andra. Alla sliter i defensiven och är delaktiga i vårt egna spel. Då är vi jobbiga att möta.

Nu laddar BS inför annandagsderbyt borta mot topptippade Rättvik.

– Det ska bli sjukt kul att möta Rättvik! Vi känner att vi är på gång och på väg uppåt. Vi ska tillsammans kriga med oss poängen hem till Falun, säger Pär Bäckmans.

Falu BS–Katrineholm 8–4 (2–3)

Målen: 1–0 (18) Tobias Dahlin (Tobias Andersson), 1–1 (28) Lucas Palm (Sebastian Brandt), 1–2 (40) Sebastian Brandt, 1–3 (42) Linus Doktare (Robin Hellqvist), 2–3 (45) Lukas Mårdberg (Tobias Andersson) hörnmål, 3–3 (50) Erik Stoor (Mikael Olsson), 4–3 (60) Mikael Olsson (Elliot Hellström), 5–3 (62) Axel Jansson (Tobias Andersson), 6–3 (68) Lukas Mårdberg (Mikael Olsson), 7–3 (72) Tobias Andersson (Elliot Hellström), 8–3 (77) Per Bäckmans (Lukas Mårdberg), 8–4 (87) Joakim Olofsson, straffmål.

Hörnor: 9–8 (6–3).

Utvisningar, Falu BS: 5x10. Katrineholm: –.

Domare: Andreas Rönnbäck.

Skribent: Falu BS
Epost: Adressen Gömd

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info