Hoppa till sidans innehåll

Tranåstalang till Falu BS: "Kan göra stort avtryck"

03 JUN 2019 09:12
Lovande ytterhalven Isac Johansson, 20, från Tranås Bois är klar för Falu BS.
– Jag hoppas kunna utvecklas ännu mer nu när jag kommer till Falun, säger han.
  • Skapad: 03 JUN 2019 09:12

Isac Johansson är en ytterhalv med näsa för mål. Tio fullträffar kom från hans klubba i allsvenskan i vintras. Ett starkt facit, särskilt med tanke på att klassiska Tranås hade det tufft och tyvärr åkte ur serien.

Nu flyttar den talangfulle 20-åringen till Falun för att ta nästa kliv i karriären. Kontraktet är skrivet på 2+1 år.

Hur kommer det sig att det blev Falu BS för dig?
– Det känns som att ett miljöbyte skulle vara bra för att kunna ta nästa steg i utvecklingen och karriären. Sen så har jag haft planer på att plugga och hittat en bra linje på högskolan i Dalarna som jag ska gå (tränarprogrammet för hälsa och idrott). Så jag och flickvännen flyttar upp i augusti, för hon ska också plugga och spela bandy. Så det passade väldigt bra för oss båda.

Du är ytterhalv och rätt ofta med i målprotokollet, kan du beskriva dina styrkor som spelare?
– Ja, lite poäng har det blivit och det är kul att man kan vara med och bidra i protokollet också. Men jag skjuter en del hörnor och lite straffar ibland och brukar försöka ta mycket avslut när man börjar närma sig mål och då händer det att det trillar in lite bollar ibland. Så jag har ett ganska bra skott. Sen skulle jag säga att jag har bra spelförståelse och är ganska bra på att slå pass och sånt. Men allt kan bli så mycket bättre och hoppas kunna utvecklas ännu mer nu när jag kommer till Falun.

Hur ser du på kommande säsong?
– Det ska bli en spännande säsong, jag är otroligt revanschsugen efter en jobbig säsong förra året i Tranås med många förluster och tyvärr åkte vi ur. Och även Falun hade det tufft och fick kvala och åkte ur, så jag kommer till ett revanschsuget gäng också. Men nivån kommer vara högre vilket är skoj för det innebär att man måste höja sig ett par steg för att vara med och konkurrera om platserna i laget, så det ska bli otroligt spännande.

Isac Johansson fick redan förra säsongen nosa på en högre nivå när han via ett utvecklingskontrakt tränade med elitserielaget Motala under delar av säsongen.

Vad har du för framtidsdrömmar med bandyn?
– Att spela i elitserien är en dröm jag haft sen jag var liten, och det är något jag jobbar efter.

Johan Hedberg i Falu BS sportgrupp:

– Isac hörde av sig till oss under våren för att han skulle flytta till Falun för studier, vilket vi idag är väldigt glada för. Vi har fått en stor talang till vårt lag, och hoppas kunna förädla den fina bandykunskap som Tranås givit honom. Jag tror att vi här har en spelare som kommer göra stort avtryck på Lugnet redan under kommande säsong"

Falu BS önskar Isac Johansson varmt välkommen till klubben. Isac är BS tredje kommunicerade nyförvärv efter Mikael Olsson och Patrik Hedberg. Håll utkik efter fler spännande nyheter om truppen framöver!

Hittills kommunicerad trupp: Målvakter: Patrik Hedberg (ny från Hammarby), Henrik Andersson. Utespelare: Mikael Olsson (ny från Västerås SK), Isac Johansson (ny från Tranås) David Forsell, Tobias Andersson, Michael Pettersson, Axel Jansson, Axel Berglund, Martin Bengts, Pär Bäckmans, Anton Lundberg, Tobias Dahlin.

Sedan tidigare har Falu BS dessutom flyttat upp fem juniorer i a-laget under försäsongen: Eskil Hjelm, Carl Jansson, Elliot Hellström, Edward Staffas och Jalmar Lindqvist.

Spelare som lämnar: David Jansson (Hammarby), Max Bergström (Hammarby), Caspher Ekström (Ljusdal).

Skribent: Falu BS Bandy
Epost: Adressen Gömd

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info