Hoppa till sidans innehåll

Klart: Falu BS vinner Pojkallsvenskan!

19 FEB 2020 09:32
Falu BS P17 tar hem segern i Pojkallsvenskan efter vinst med hela 15–3 borta mot Sandviken. Oerhört starkt – nu är nästa mål SM-guld! Kom och kika på sista seriematchen på lördag mot Edsbyn!
  • Uppdaterad: 19 FEB 2020 09:32

Vi har tidigare skrivit om Falu BS nya gyllene generation. P17-laget är nu redan seriesegrare i Pojkallsvenskan, med en omgång kvar att spela.

Bortavinsten mot Saik på tisdagskvällen fullbordade bedriften. Bakom sig i tabellen har BS storklubbar som bland annat Villa/Lidköping, Vänersborg, Vetlanda, Edsbyn och Sirius.

Närmast väntar sista seriematchen hemma mot Edsbyn på lördag 22/2 kl 13. Då finns chansen att hylla grabbarna, ge dom ytterligare meder energi och bära fram dom tills seger mot ”Byn”.

Efter det är det dags för slutspel. Målet är SM-guld.

– Det är riktigt coolt att få vinna den här serien som är riktig tuff med jättemånga bra lag! Vi har varit bäst och mest jämna under hela säsongen och det visar vilket underbart och duktigt gäng vi ärt. Men nu kan allt hända i sm-semin! Men oavsett hur de går nu så ska vi vara riktigt nöjda med våra prestationer under hela säsongen, säger Elliot Hellström, som gjorde hela elva mål mot Saik.

– Nej men mina elva mål är på grund av mina lagkamrater, det hade inte inte gått annars. Men jag var sugen och de mesta fungerade för mig i dag, säger Elliot efter matchen.

Elliot har även a-lagskontrakt och spelar liksom Carl Jansson med seniorerna i bandyallsvenskan.

Men som sagt – det stora målet för P17 den här säsongen hägrar fortfarande:

– Ja, nu är de bara SM-guld som gäller! Vi hade en tuff avslutning på säsongen i SM-semin förra säsongen (knapp förlust mot Villa) så vi är riktigt revanchsugna! 

Skribent: Falu BS Bandy
Epost: Adressen Gömd

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

Logotype

 

 Logotype

 
Logotype

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

 

 

 

Logotype

 

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info